Για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και για την συνέντευξη του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη στο Mega, μίλησε ο πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης.

«Κρατώ από όλα αυτά ένα πράγμα, είπε ότι ήταν λάθος ο νόμος του κ. Τσίπρα. Βέβαια, ο νόμος ισχύει και θα πρέπει κανένας να μη ζητήσει την κατάργησή του. Αυτό μοιάζει με πάσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Φίλης.

Σχολιάζοντας το οικονομικό πρόγραμμα της Κουμουνδούρου, ο κ. Φίλης τόνισε ότι απουσιάζει η λέξη φοροδιαφυγή, χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα «επανάληψη» εκείνου που είχε παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2ο19.

«Έλεγε ότι θα μειώσει τους φόρους παντού, αλλά δεν το έκανε. Θεωρώ είναι μία κοροϊδία αυτή η διακήρυξη. Ωστόσο, πρέπει να υπάρξει μείωση της φορολογίας , πρέπει να υπάρξει φορολόγηση των ουρανοκατέβατων κερδών στις εταιρείες ενέργειας, τις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ. Άλλο πράγμα είναι αυτό που αφορά τη συγκεκριμένη περίοδο και άλλο μία καταρράκωση των δημοσίων εσόδων».

«Ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει ένα φορολογικό σύστημα για 10 χρόνια, που όλοι θα πληρώσουν λιγότερους φόρους, ακόμα και εκείνοι που έχουν 200.000 ευρώ εισόδημα. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο κατά τη γνώμη μας είναι προκλητικό και επικίνδυνο, γιατί έχουμε ανάγκη να συγκεντρώσουμε δημόσια έσοδα για αναδιανομή. Χωρίς αυτή δεν υπάρχει κοινωνικό κράτος, παιδεία, υγεία, ασφάλιση, σύνταξη. Ουσιαστικά, προτείνει τη μη αναχρηματοδότηση του κοινωνικού κράτους», ανέφερε στη συνέχεια ο Νίκος Φίλης.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «μετατοπίζεται σαν ένα κεντρώο λαϊκιστικό κόμμα, πρόθυμο να συμπράξει κυβερνητικά με όποιον του ζητήσει».

«Το κόμμα Κασσελάκη δείχνει έκπτωση του ΣΥΡΙΖΑ», είπε και σχολίασε ως «κακές ψυχές του ΣΥΡΙΖΑ» τους Πολάκη και Παππά. «Ήταν πολιτικές που στιγμάτισαν την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και μας οδήγησε στο 18% με ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα», κατέληξε.