Αποκαλύψεις για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ έκανε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς όπως είπε έχει μιλήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μάλιστα τον «μάλωσε» και του «κράτησε μούτρα» επειδή συμπαθούσε περισσότερο τον Τζο Μπάιντεν.

Στη συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Ρωσία παραμένει σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας και είναι έτοιμη ακόμη και για πυρηνικό πόλεμο, αλλά όπως υπογράμμισε τίποτα «δεν δείχνει να πλησιάζουμε σε αυτό», ο Ρώσος πρόεδρος ρωτήθηκε και για τις αμερικανικές εκλογές.

Συγκεκριμένα ο Ντμίτρι Κισέλιοφ που έκανε τη συνέντευξη με τον Ρώσο πρόεδρο, τον ρώτησε για τον ρόλο που κατηγορούν τη Ρωσία ότι παίζει «αόρατα» στην προεκλογική εκστρατεία του 2024 στις ΗΠΑ, στην οποία τόσο ο νυν όσο και ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος «σας αναφέρουν στις ομιλίες τους».

Μάλιστα όπως είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν έριξε «λάδι στη φωτιά» υπονοώντας πρόσφατα ότι θα προτιμούσε ο Μπάιντεν να διατηρήσει την προεδρία.

«Θέλεις να κερδίσει ο υπναράς Τζο;»

Ο Πούτιν δήλωσε στη ρωσική τηλεόραση τον Φεβρουάριο ότι η ηγεσία του Μπάιντεν θα ήταν καλύτερη για τη Ρωσία επειδή είναι «πιο πεπειραμένο πρόσωπο, είναι προβλέψιμος και πολιτικός του παλαιού σχηματισμού».

Ωστόσο, στη συνέντευξή του ανέφερε πως: «Θα σας πω ένα πράγμα που θα δείξει ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στις προτιμήσεις μου εδώ», απάντησε αρχικά ο Πούτιν και ξεκαθάρισε ότι: «δεν παρεμβαίνουμε σε καμία εκλογική διαδικασία. Όπως έχω πει πολλές φορές, θα συνεργαστούμε με οποιονδήποτε ηγέτη εμπιστεύεται ο αμερικανικός λαός, ο Αμερικανός ψηφοφόρος».

Μάλιστα γνωστοποίησε και μία ιστορία από την προεδρική θητεία του Τραμπ. «Τον τελευταίο χρόνο του έργου του ως πρόεδρος, ο κ. Τραμπ, ο σημερινός υποψήφιος πρόεδρος, με κατηγόρησε ότι συμπαθώ τον Μπάιντεν. Με ρώτησε σε μια από τις συζητήσεις: ‘Θέλεις να κερδίσει ο υπναράς Τζο;’».

«Και στη συνέχεια, προς έκπληξή μου, άρχισαν να τον καταδιώκουν τον Τραμπ επειδή δήθεν τον υποστηρίξαμε ως υποψήφιο. Λοιπόν, πρόκειται για κάποιο είδος πλήρους ανοησίας», προσέθεσε.

Τέλος, σύμφωνα με το Newsweek, περιέγραψε ότι πιστεύει ότι η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ «γίνεται όλο και πιο απολίτιστη» και πρόσθεσε πως «το αμερικανικό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι δημοκρατικό με την κάθε έννοια της λέξης».