Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει δημοσίευμα μεξικάνικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο μέλη του μεξικανικού καρτέλ «Los Chapitos» έχουν δώσει το «παρών» σε Ελλάδα και Αυστρία.

Κύριος στόχος τους, όπως αναφέρεται, είναι να βρουν οπλισμό που δεν μπορούν να προμηθευτούν στο Μεξικό, καθώς ο συγκεκριμένος οπλισμός χρησιμοποιείται μόνο από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και από τον στρατό. Μνημονεύουν μάλιστα, ένα γεγονός που δεν είχε δημοσιοποιηθεί όταν συνέβη. Συγκεκριμένα, στις 18 Μαρτίου του 2023 ένα μέλος αυτού του καρτέλ είχε συλληφθεί στην Ελλάδα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», καθώς επέστρεφε από την Αυστρία.

Έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την έκδοσή του στην Αμερική, όπως μετέφερε στο Live News ο αστυνομικός συντάκτης του Βήματος και των Νέων, Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Ποιοι είναι οι «Λος Τσαπίτος»

Οι «Los Chapitos», όπως είναι γνωστοί οι γιοι του Χοακίν Ελ Τσάπο Γκουζμάν, κατάφεραν να αναβιώσουν την αυτοκρατορία του πατέρα τους καθώς εισήγαγαν τεράστιες ποσότητες φαιντανύλης στην Αμερική.

Τον Απρίλιο του 2023 οι γιοί του βρέθηκαν αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες ενώ στο κατηγορητήριο αναφερόταν ότι πληρωμένοι δολοφόνοι που εργάζονταν για τους γιους του Ελ Τσάπο, σκότωναν κυβερνητικούς αξιωματούχους, βασάνιζαν αντιπάλους τους με ηλεκτροσόκ και «τάιζαν μερικά από τα θύματά τους, νεκρά και ζωντανά, σε τίγρεις».