Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ εξασφάλισαν τον απαιτούμενο αριθμό αντιπροσώπων για τα προσεχή συνέδρια των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων αντίστοιχα και – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – θα αναμετρηθούν στις 5 Νοεμβρίου για δεύτερη συνεχόμενη φορά στις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Τραμπ κέρδισε τον απαιτούμενο αριθμό αντιπροσώπων (1.215) στο προσεχές συνέδριο της παράταξής των Ρεπουμπλικάνων, κατά υπολογισμούς του ινστιτούτου Edison Research και αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, έπειτα από τις εσωκομματικές ψηφοφορίες που διεξήχθησαν σε τέσσερις πολιτείες (Τζόρτζια, Χαβάη, Μισισιπής, Ουάσιγκτον).

Επισημαίνεται ότι η τελευταία αντίπαλος του στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, η Νίκι Χέιλι, εγκατέλειψε την περασμένη εβδομάδα.

Το χρίσμα έλαβε και ο Τζο Μπάιντεν

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξασφάλισε τον απαιτούμενο αριθμό αντιπροσώπων στο προσεχές συνέδριο των Δημοκρατικών ώστε να αναδειχθεί υποψήφιος της παράταξης για την προεδρία τον Νοέμβριο, με βάση τους υπολογισμούς των αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων CNN και NBC έπειτα από την εσωκομματική διαδικασία στην Τζόρτζια, κάτι για το οποίο δεν υπήρχαν ακριβώς αμφιβολίες.

Ο κ. Μπάιντεν, 81 ετών, υπερέβη το απαιτούμενο όριο (1.968 αντιπρόσωποι στο συνέδριο) για να εξασφαλίσει μαθηματικά το ότι θα αναδειχθεί υποψήφιος.

Δεν αντιμετώπισε ποτέ σοβαρό ανταγωνισμό στο κόμμα κι απλά αναμένεται να λάβει και τυπικά το χρίσμα στο συνέδριο του Αυγούστου.