Το σχέδιο του για μια Ελλάδα που πρέπει να είναι αξιοβίωτη θα ξεδιπλώσει, σήμερα το απόγευμα το ΠαΣοΚ σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Insocial και αφορά την κλιματική κρίση και το περιβάλλον, θα μιλήσει και ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης. Με το πάνελ να αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς, εκτός από τους κορυφαίους επιστήμονες που είναι προσκεκλημένοι, θα μιλήσει και ο Γενικός Διευθυντής της WWF Δημήτρης Καραβέλλας, αλλά και ο Γενικός Διευθυντής στο Ελληνικό Γραφείο της Greenpeace Νίκος Χαραλαμπίδης.

Με οικολογικό πρόσημο

Στη Χαριλάου Τρικούπη ουσιαστικά συνεχίζουν έναν εθνικό διάλογο που ξεκίνησαν εδώ και μήνες, όταν επισκέφθηκαν τις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τη φονική κακοκαιρία Ντάνιελ, αλλά και τον Έβρο, που το καλοκαίρι έγιναν στάχτη χιλιάδες στρέμματα του μοναδικού οικοσυστήματος της Δαδιάς. Σε αυτές τις περιοχές το ΠαΣοΚ παρουσίασε τις προτάσεις του και σήμερα διοργανώνει μία ημερίδα με οικολογικό πρόσημο κατόπιν πρωτοβουλίας του τέως Αντιπρύτανη Έρευνας και Ανάπτυξης και καθηγητή Οικολογίας Παναγιώτη Δημόπουλου.

Σε αυτή την ημερίδα δεν θα μιλήσουν βουλευτές. Όπως είχε συμβεί ξανά και σε αντίστοιχες ημερίδες στο παρελθόν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εκδήλωση του insocial για την αυτοδιοίκηση.

Στη Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν πως με τέτοιες δράσεις δίνουν βήμα στους ειδικούς κι ανοίγουν τον διάλογο. Συζητούν, προκειμένου να προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα για θέματα που αφορούν την κοινωνία στο σύνολο της.

Θέματα και συμμετοχές

Η ημερίδα ξεκινά στις 18:00 και έχει τρεις θεματικές ενότητες. Πρώτη είναι η «Κλιματική Αλλαγή και Ανθεκτικότητα» ακολουθεί συζήτηση με θέμα «Φυσικό περιβάλλον και ολοκληρωμένη διαχείριση» και ολοκληρώνεται με έναν διάλογο για την «Πρόληψη – Προστασία – Βελτίωση Περιβάλλοντος»

Στις συζητήσεις αυτές που θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι Κατερίνα Χριστοφιλίδου, Κώστας Ντελέζος και Όλγα Κλώντζα θα συμμετάσχουν κορυφαίοι επιστήμονες, όπως ο καθηγητής στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Γιώργος Ηλιόπουλος, η πρόεδρος Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) καθηγήτρια Μαρία Παπαδοπούλου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων δημοσίων υπαλλήλων Νίκος Μπόκαρης, ο πρώην βουλευτής με το ΠαΣοΚ και καθηγητής στο τμήμα Φυσικής στο Ε.Κ.Π.Α. Κωνσταντίνος Καρτάλης, η διευθύντρια Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας Κωνσταντίνα Ντεμίρη κ.α.