Τούτη τη φορά δεν απαιτήθηκε η ψυχραιμία και η τύχη στην εκτέλεση των πέναλτι. Όπως απέναντι σε Ίντερ και Λανς, στις δύο προηγούμενες νοκ άουτ φάσεις. Τούτη τη φορά μέτρησε αποκλειστικά και μόνο η ποιότητα της Κ19 του Ολυμπιακού.

Με εμφάνιση που έκανε εντύπωση σε όλη την Ευρώπη τα παιδιά του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου ισοπέδωσαν την Μπάγερν στο Μόναχο με το εκκωφαντικό 3-1 κι εξασφάλισαν το εισιτήριο για την κορυφαία τετράδα του Youth League.

Μετά από μια τέτοια απόδοση είναι λογικό να ονειρεύονται την κατάκτηση του τροπαίου, δεδομένου ότι πλέον θα συμμετάσχουν στο Final Four της Νιόν (19-22 Απριλίου) αντιμετωπίζοντας μια εκ των Ναντ ή Κοπεγχάγης.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο 32′ με γκολ του Μουζακίτη και παίρνοντας θάρρος έφτασαν σε σκορ πρόκρισης πριν από την ανάπαυλα. Πρώτα ήταν ο Παπακανέλλος που στο 37′ έκανε το 2-0 κι ακολούθως ο Μπάμπης Κωστούλας στο 40′ αυτός που σόκαρε τους γηπεδούχους μ’ ένα άπιαστο σουτ.

Το σημαντικότερο έκτοτε ήταν πως οι Νέοι του Ολυμπιακού διαχειρίστηκαν άψογα το υπέρ τους αποτέλεσμα και δεν επηρεάστηκαν ούτε από την αποβολή του προπονητή τους ούτε από το 1-3 των Βαυαρών στο 63′. Ναι μεν η Μπάγερν είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες, αλλά κάτι περισσότερο δεν βρήκε και η ερυθρόλευκη Κ19 έφτασε στον θρίαμβο.

Μπάγερν: Σμιτ, Σόλζε, Μανούμπα, Σκολ, Χένινγκ, Ζβόναρεκ, Φερνάντες, Γιένσεν (46′ Ενκιλί), Αζνού (46′ Λισίνα), Ράμσακ, Κούσι – Ασάρε

Ολυμπιακός: Σίνα, Πρεκατέ, Τανούλης, Κωστούλας (90′ Γατόπουλος), Αλαφάκης (90′ Χρήστου), Μουζακίτης, Μπάκουλας, Κουτσογούλας, Πνευμονίδης (67′ Λιατσικούρας), Παπακανέλλος (78′ Δάμα), Χ. Κωστούλας

Τα γκολ της ιστορικής πρόκρισης