Την πόρτα του ανακριτή θα περάσουν σήμερα 12/3 οι 8 από τους συνολικά 20 συλληφθέντες του κυκλώματος νόθευσης καυσίμων, που εξάρθρωσε η Αστυνομία. Στην τεράστια δικογραφία υπάρχουν 10 ακόμη άτομα, που έχουν ταυτοποιηθεί, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν συλληφθεί.

Χθες στον ανακριτή οδηγήθηκαν 12 συλληφθέντες και για τους τέσσερις εξ αυτών, ανάμεσά τους και ο 62χρονος φερόμενος ως αρχηγός, διατάχθηκε η προσωρινή κράτησή τους. Οι υπόλοιποι τέσσερις αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ανάμεσα τους ήταν και μια κοπέλα η οποία εργαζόταν σε βενζινάδικο και είχε γίνει γνωστή από τη συμμετοχή της σε ριάλιτι σόου.

Η δράση του κυκλώματος

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος αρνήθηκε κάθε κατηγορία που αποδίδεται προς το πρόσωπό του αναφορικά με τις διαδικασίες νόθευσης καυσίμων αλλά και αλκοολούχων ποτών.

Το συγκεκριμένο κύκλωμα κατηγορείται ότι έφερνε διαλύτες από την Βουλγαρία ή μάζευε υλικά και τους παρασκεύαζε σε ένα εργοστάσιο στην Τανάγρα, προκειμένου να νοθεύει μεγάλες ποσότητες καυσίμων αλλά και αλκοολούχων ποτών. Έγιναν, μάλιστα, και έρευνες σε έξι πρατήρια υγρών καυσίμων, όπου σε τουλάχιστον ένα εξ αυτών πιστοποιήθηκε ότι είχε νοθευμένα καύσιμα.