Ποιος είπε ότι η Σαρακοστή, μια περίοδος εγκράτειας και αποχής από τις ζωικές τροφές, δεν μπορεί να είναι παράλληλα νόστιμη, υγιεινή και γεμάτη με γεύματα που προσφέρουν υγεία και ευεξία;

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μπαίνει στην κουζίνα και μαγειρεύει για εμάς πιάτα φτιαγμένα από εποχικά λαχανικά, θρεπτικά όσπρια και φρέσκα θαλασσινά, κατάλληλα τόσο για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας αλλά και όλης της Σαρακοστής. Παραδοσιακές συνταγές που μας θυμίζουν τα ξεφαντώματα της οικογένειας στα Κούλουμα, σύγχρονες γεύσεις που αγαπούν όσοι ακολουθούν την vegan διατροφή, γλυκά γεμάτα γεύση και ουσία χωρίς αβγά και βούτυρο, χορταστικά κυρίως πιάτα που όλοι θέλουμε να έχουμε στο τραπέζι μας μια Κυριακή ή μια γιορτή.

Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε ενότητες, σαλάτες, ορεκτικά, κυρίως και γλυκά, για να μπορείτε εύκολα να περιηγηθείτε στις σελίδες του και να βρείτε αυτό που θέλετε κάθε φορά. Υπάρχουν συνταγές που μπορούν να ακολουθήσουν όσοι ακολουθούν τη vegan διατροφή, άλλες που αφορούν τους pescatarians και άλλες εκείνους που αποφεύγουν τα λιπαρά και τα αβγά.

Θα λατρέψετε τις φανταστικές συνταγές με τις αγκινάρες, μεγάλες πρωταγωνίστριες της άνοιξης και σούπερ αντιοξειδωτικές, θα μάθετε να φτιάχνετε τη πιο βελούδινη «παντρεμένη» φάβα και το πιο ευφάνταστο χούμους με παντζάρι, θα ετοιμάσετε τη δική σας λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα αλλά και τους κυκλαδίτικους φαβατοκεφτέδες με αμύγδαλο, θα κάνετε την πιο ανατρεπτική νηστίσιμη μαγειρίτσα με θαλασσινά και θα γοητεύσετε τους πάντες με τη μανέστρα μανιταριών και λαχανικών, το νηστίσιμο παστίτσιο και την πεντανόστιμη γαριδομακαρονάδα.

Εκτός από τις αλμυρές συνταγές, θα βρείτε λαχταριστά γλυκά, όπως του λουκουμάδες της παραλίας, την νηστίσιμη μπουγάτσα που καίει καρδιές, το ραβανί των παραδοσιακών μας ζαχαροπλαστείων αλλά τον αρωματικό χαλβά με καρότο που είναι σίγουρο ότι θα το φτιάχνετε όλο τον χρόνο!

Μαζί με τις συνταγές θα βρείτε τα μυστικά και τις συμβουλές της Αργυρώς που βοηθούν κάθε συνταγή να είναι επιτυχημένη και κάθε μαγείρεμα, μια ευκαιρία για να μαζευτεί η οικογένεια και η παρέα γύρω από ένα τραπέζι.

«Πεντανόστιμα: Τα Αυθεντικά Σαρακοστιανά» κυκλοφορούν στις 17 Μαρτίου με το Βήμα της Κυριακής.