Αύριο Τρίτη 12/3 θα γίνει στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης το πρώτο απογευματινό χειρουργείο. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, πΠρόκειται για το νοσοκομείο με τη μεγαλύτερη αναμονή σε τακτικά χειρουργεία.

«Από τα 125 νοσοκομεία της χώρας μόνο πέντε δήλωσαν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνουν απογευματινά χειρουργεία. Σε κλινικές είμαστε πλέον πάνω από 150 που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον. Είναι μια μεταρρύθμιση που θα χρειαστεί χρόνο για να εφαρμοστεί, αλλά μέσα σε αυτή την εβδομάδα ξεκινάνε στον Ευαγγελισμό και στο Γεννηματάς, και ακολουθούν το ΑΧΕΠΑ, το Ιπποκράτειο, το Αττικόν, το Γενικό Kρατικό Νίκαιας» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας για μεταρρύθμιση που «χρειάζεται χρόνο».

Εφαρμογή στα κινητά για τις ελλείψεις φαρμάκων

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε και για την εφαρμογή που υπάρχει στα κινητά για τις ελλείψεις φαρμάκων.

«Η ύπαρξη του μεγαλύτερου δικτύου φαρμακείων από όλες τις χώρες της Ευρώπης είναι ευλογία για την Ελλάδα. Τα φαρμακεία μπορεί να αποτελέσουν κρίσιμη παράμετρο στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους συμπολίτες μας. Εγώ τα θεωρώ απολύτως συμμάχους μας στην προσπάθεια αυτή» είπε.

«Η εφαρμογή ήδη δουλεύει» πρόσθεσε και συνέχισε: «Οι φαρμακαποθήκες είναι συνδεδεμένες ηλεκτρονικά και παρακολουθούμε τα αποθέματα φαρμάκων στην χώρα σε πραγματικό χρόνο. Ο στόχος είναι να μπορεί να υπάρχει και εφαρμογή στο κινητό που να σου λέει τη διαθεσιμότητα την φαρμάκων χωρίς να σου λέει ονόματα εταιρειών και προσωπικά δεδομένα αλλα μπορείς να μαθαίνεις αν υπάρχει το φάρμακο ή όχι».