Δια του κυβερνητικού εκπροσώπου καταδικάστηκε από τη Νέα Δημοκρατία τόσο η φραστική επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη έξω από τον κινηματογράφο Ολύμπιον όσο και ο τραυματισμός του αστυνομικού που τον συνόδευε.

«Εκφράζουμε την αυτονόητη και κατηγορηματική καταδίκη μας για τη φραστική επίθεση που δέχθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, καθώς και για τον τραυματισμό αστυνομικού», έγραψε ο Παύλος Μαρινάκης σε ανάρτησή του, καυτηριάζοντας τα γεγονότα ενόσω διεξαγόταν η συγκέντρωσης καταδίκης της ομοφοβίας.

Όπως κατέληξε ο κ. Μαρινάκης «οι ροπαλοφόροι και οι κουκουλοφόροι δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία».

Σε ανάλογο πνεύμα και η δήλωση του προέδρου του ΠαΣοΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Τι είχε συμβεί νωρίτερα

Όπως μετέδωσε σχετικώς το thestival, άτομα που φέρεται ν’ ανήκουν στον αντιεξουαστικό χώρο και συμμετείχαν στην πορεία αποδοκίμασαν έντονα και καθύβρισαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη την ώρα που έφτανε στο στον κινηματογράφο «Ολύμπιον» για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ.

Ένας εξ αυτών χτύπησε μάλιστα τον αστυνομικό που τον συνόδευε χρησιμοποιώντας το κράνος του και αρπάζοντάς του το πηλήκιο. Στον χώρο βρέθηκε άμεσα όχημα ταχείας επέμβασης του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών στον αστυνομικό.