Το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μέσω ανακοίνωσής του απαντά δηκτικά στις αιχμές που άφησε σήμερα (11/3) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Όσον αφορά στις αιχμές του πρωθυπουργού για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη, η Κουμουνδούρου του απαντά ότι «προς ενημέρωση του κ. Μητσοτάκη: ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα υποβάλει κανονικά δήλωση πόθεν έσχες, όπως απαιτεί ο νόμος, τον οποίον ασφαλώς και θα σεβαστεί. Ας μην ανησυχεί, λοιπόν! Ή μάλλον δικαίως ανησυχεί: Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο και τίποτα ατιμώρητο»

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη να μιλήσει στο προσυνέδριο της ΝΔ, την ώρα που στην Αθήνα η κυβερνητική πλειοψηφία κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες την εξεταστική επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών. Δεν βρήκε καν δυο λόγια να αρθρώσει για αυτό το θέμα, που αποτελεί τον βασικό λόγο για το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου κατά της χώρας μας. Τον πονάει τον κ. Μητσοτάκη αυτό το ψήφισμα, τον πονάνε οι 330 ψήφοι της προοδευτικής Ευρώπης. Αλλά αντί να βάλει μυαλό και να αλλάξει τακτική, ανοίγοντας το δρόμο για πραγματική διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών, επιμένει στη συγκάλυψη. Το ίδιο έκανε και στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Δεν μας εκπλήσσει, ως προς αυτό», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Το μόνο που μας εκπλήσσει είναι το θράσος του»

«Το μόνο που μας εκπλήσσει είναι το θράσος του σε ό,τι αφορά στη νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα του Στέφανου Κασσελάκη. Ασυνήθιστος, προφανώς, στην πορεία αυτοδημιούργητων ανθρώπων που φορολογούνται κανονικά και είναι σε θέση να αποδείξουν πώς αποκτούν νόμιμα και διαφανώς την περιουσία τους, καταφεύγει στη μέθοδο που γνωρίζει καλά από οικογενειακή παράδοση: τη σπίλωση του πολιτικού του αντιπάλου! Μέθοδος, που θεωρεί ότι, μπορεί να τον βοηθήσει να συσπειρώσει το κομματικό του κοινό, που αρχίζει να του γυρίζει την πλάτη, απογοητευμένο από την ακρίβεια, το κουκούλωμα ενός εγκλήματος και την αλαζονεία της εξουσίας.

Είναι αποκαλυπτικό, πάντως, το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί πως ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ του 2016 που απαγόρευε σε πολιτικά πρόσωπα να έχουν εταιρείες στο εξωτερικό, έγινε για να τον πλήξει προσωπικά», προσθέτει.

«Δικαίως ανησυχεί»

«Είτε αναφέρεται στην εταιρεία SCI Personal Ventures, ιδιοκτήτρια του περίφημου ακινήτου του Βολταίρου την οποία απέκρυπτε επί σειρά ετών από το πόθεν έσχες του. Είτε έχει συνηθίσει η Βουλή να νομοθετεί για τον ίδιο και τους φίλους του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως όλοι οι ομογενείς υποψήφιοι, προφανώς διατηρούσε και δραστηριότητες και περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό. Νόμιμα, φορολογημένα και διαφανή. Κανένας νόμος δεν λέει ότι για να θέσει κανείς υποψηφιότητα πρέπει πρώτα να πουλήσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία. Αυτό, όπως στοιχειωδώς μπορεί να αντιληφθεί οποιοσδήποτε, θα έφερνε τους ομογενείς υποψηφίους σε δυσμενή θέση και θα ήταν αντίθετο με την αρχή της ισότητας.

Προς ενημέρωση του κ. Μητσοτάκη: ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα υποβάλει κανονικά δήλωση πόθεν έσχες, όπως απαιτεί ο νόμος, τον οποίον ασφαλώς και θα σεβαστεί. Ας μην ανησυχεί, λοιπόν! Ή μάλλον δικαίως ανησυχεί: Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο και τίποτα ατιμώρητο», καταλήγει.

Απάντηση και από τον Στέφανος Κασσελάκη

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε στον πρωθυπουργό: «Μπα; Ασχολείται μαζί μου ο κ. Κυριάκος τώρα; Βλέπει κυλιόμενες που παίρνουμε τα πάνω μας και φοβάται; Α ρε Γκρίνμπερκ. Τα εκατομμύρια του Γκρίνμπερκ πάνε χαμένα … Όλοι ξέρουν ότι έχω βγάλει τα χρήματα μου νόμιμα, στην Αμερική, απέναντι στα τζάκια εδώ πέρα».