Το πολύ μεγάλο παιχνίδι στο Άνφιλντ δεν ανέδειξε νικητή. Ούτε την ομάδα που θα μετατραπεί σε φαβορί για τον εφετινό τίτλο στην αγγλική Premier League.

Η Μάντσεστερ Σίτι προηγήθηκε της Λίβερπουλ με γκολ του Στόουνς στο 23′, αλλά ο λάθος υπολογισμός του Ακέ και το πέναλτι του Έντερσον πάνω στον Νούνιες επέτρεψαν στον ΜακΚάλιστερ να ισοφαρίσει διαμορφώνοντας στο 50′ το τελικό 1-1.

Κι αν τόσο οι «κόκκινοι» όσο και οι «πολίτες» ήλπιζαν στην κατάκτηση των τριών πολύτιμων βαθμών προκειμένου ν’ αποκτήσουν αβαντάζ στη μάχη του τίτλου, το αποτέλεσμα ευνόησε αποκλειστικά και μόνο την Άρσεναλ, η οποία έχοντας νικήσει την Μπρέντφορντ (2-1) βρέθηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης έστω και στην ισοβαθμία.

Καταλαβαίνει κανείς πως οι τελευταίες δέκα αγωνιστικές θα είναι γεμάτες από συγκινήσεις και ψυχροδράματα.

Λίβερπουλ και Σίτι είχαν τις ευκαιρίες να πάρουν αυτό που ήθελαν, αλλά σπαταλήθηκαν όλες, εξαιτίας είτε άστοχων τελειωμάτων είτε δοκαριού. Λογικό οπότε το 1-1 ν’ αποδώσει μια σχετική δικαιοσύνη μεταξύ δύο ομάδων που πάσχισαν πολύ στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν έλυσαν τις διαφορές τους.

Στις 31 Μαρτίου το επόμενο ματς που θα παίξει ρυθμιστικό ρόλο, καθώς το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα θα υποδεχθεί την Άρσεναλ.