Κάλενς, Πόνσε και Λιβάι Γκαρσία με δύο γκολ «υπέγραψαν» το ευρύ 4-0 της ΑΕΚ στην έδρα της Λαμίας για την πρεμιέρα των playoffs της Super League.

Η Ένωση μπήκε στο παιχνίδι για να γίνει το αφεντικό. Το κατάφερε με τη συνολική εικόνα της, καθώς έκλεισε τη γηπεδούχο στα καρέ της κι εμφάνισε επιθετικό μονόλογο σε όλο το πρώτο μέρος. Στην αντίπερα όχθη, η Λαμία -αποδυναμωμένη χωρίς Τσιλούλη και Καρλίτος- στήθηκε κυρίως αμυντικά και ήταν εντελώς ακίνδυνη μπροστά.

Η ΑΕΚ έμελλε πάντως να λυτρωθεί στις καθυστερήσεις του πρώτου μισού, έχοντας χάσει προηγουμένως αρκετές ευκαιρίες. Ήταν τότε που ο Κοσέλεφ ενώ είχε στην κατοχή του την μπάλα, αυτή σαν «ζωντάνεψε» στα χέρια του και αφού του έφυγε στρώθηκε στον Κάλενς. Ο στόπερ της ΑΕΚ απλώς την έσπρωξε στην άδεια εστία.

Φυσικό ήταν η δουλειά της ΑΕΚ στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης να γίνει πολύ πιο εύκολη. Ναι μεν η Λαμία θέλησε να της κόψει τη φόρα και να απαλλαχθεί από την ασφυκτική πίεση των πρώτων 45 λεπτών, ωστόσο η ποιότητα της ΑΕΚ μέτρησε μετά το 65′. Στο 68′ ήταν ο Πόνσε που απλοποίησε το έργο της ομάδας του Αλμέιδα, καθώς με σουτ που βρήκε απροετοίμαστο τον Κοσέλεφ έκανε το 2-0.

Έκτοτε όλα είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα. Απλώς ο Λιβάι Γκαρσία βρήκε άπλετους χώρους και με δύο προσωπικά τέρματα, στο 88′ και στο 93′, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Λαμία: Κοσέλεφ, Σλίβκα, Σιμόν, Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Αμαράλ, Τζανδάρης (58′ λ. τρ. Τσούκαλος), Σίντκλεϊ (73′ Σαντάνα), Στάνκο (73′ Κοντονίκος), Νούνιες, Μάλτσι (73′ Λέικ)

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (79′ Λιούμπιτσιτς), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (83′ Σιντιμπέ), Ελίασον (83′ Χατζισαφί), Μάνταλος (79′ Γκαρσία), Πόνσε (83′ Αραούχο)