Βραχύβιο ενδέχεται ν’ αποδειχθεί το πολιτικό εγχείρημα του Ανδρέα Λοβέρδου με τους Δημοκράτες. Όπως εξομολογήθηκε χαρακτηριστικά «αν δεν κερδηθεί το 3% στις επερχόμενες ευρωεκλογές, θα είναι η τελική πράξη της πολιτικής πορείας μου». «Νομίζω ότι είναι λογικό», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του κόμματος.

Πάντως, καλεσμένος σε εκπομπή της ΕΡΤ, ο πρώην υπουργός ενημέρωσε ότι «το ψηφοδέλτιο διαμορφώνεται τώρα και με βάση τις προτάσεις έχουμε κατασταλάξει ποια μπορεί να είναι τα μισά από αυτά».

«Από την ώρα που δημοσιεύσαμε την περασμένη Δευτέρα το βίντεο αυτό από τον Έβρο και το σάιτ μας ήταν δεκάδες αυτοί που είπαν ότι θέλουν να είναι υποψήφιοι. Και πριν όμως, όταν ετοιμαζόμασταν, είχαμε πει στον λαό ότι αν θέλεις να κατέβεις θα κατέβεις», υποστήριξε επίσης ο πρόεδρος των Δημοκρατών.

Αναφορικά με την κατεύθυνση του νέου εγχειρήματος ο κ. Λοβέρδος διευκρίνισε πως «το όνομα του κόμματος αφήνει σαφές μήνυμα ότι έχουμε ένα μέτωπο απέναντι στα άκρα». Την ίδια ώρα βέβαια, όπως είπε, «δεν θα αφήσουμε τον πατριωτισμό και την πατρίδα μας χάρισμα στους φασίστες, σε κάθε λογής τραμπούκο, ρατσιστή και μισαλλόδοξο».

Κατά τον πρώην στέλεχος του ΠαΣοΚ άλλωστε «εμείς είμαστε πατριώτες στα χέρια μας. Ο πατριωτισμός και η τύχη της Ελλάδας, όπως το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της είναι σε ασφαλή χέρια».