Με τρόπο που δεν αμφισβητήθηκε στο ελάχιστο ο Μαξ Φερστάπεν θριάμβευσε και στο δεύτερο grand prix της νέας σεζόν για τη Formula 1.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής οδήγησε την RB20 πρώτη στον τερματισμό του αγώνα που διεξήχθη στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, καθώς ο συνδυασμός της οδηγικής ικανότητας και της ισχύος του μονοθεσίου που έχει στη διάθεσή του αποδείχθηκε εκ νέου άχαστος.

Η αυστριακή ομάδα μάλιστα έκανε το 1-2 χάρη στον Σέρχιο Πέρεθ που ήταν επίσης μακριά από τον ανταγωνισμό.

Τουλάχιστον ο Σαρλ Λεκλέρ κατάφερε ν’ ανέβει στο βάθρο των νικητών, χαρίζοντας στη Ferrari ό,τι περισσότερο μπορούσε να πάρει σε αυτό το grand prix και σε αυτό το σημείο της χρονιάς.

Τα βλέμματα πάντως τράβηξε η απόδοση του Όσκαρ Πιάστρι με τη McLaren, ο οποίος επιβεβαίωσε το τεράστιο ταλέντο του, αφήνοντας πίσω του τόσο τον γερόλυκο Φερνάντο Αλόνσο με την Aston Martin όσο και τον Τζορτζ Ράσελ μεν πρώτη Mercedes.

Σπουδαία, δεδομένων των συνθηκών και τηρουμένων των αναλογιών, ήταν και η έβδομη θέση του Όλι Μπίρμαν. Ο 18χρονος πιλότος έπεσε στα βαθιά αντικαθιστώντας εκτάκτως τον Κάρλος Σάινθ, αλλά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων κι έσωσε την παρτίδα για τη Ferrari, δεδομένου ότι εκκινούσε ενδέκατος. Παρόλα αυτά Λάντο Νόρις (McLaren) και Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) είδαν την πλάτη του. Γι’ αυτό κι αναδείχθηκε οδηγός της βραδιάς.

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με τη Haas έκλεισε την πρώτη 10άδα.