Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-0 στο Ζάγκρεμπ από την Ντιναμό και πλέον καλείται να ανέβει ένα… βουνό στη ρεβάνς της Τούμπας σε μία εβδομάδα για να διεκδικήσει την πρόκριση στους «8» του Κόνφερενς Λιγκ. Ο Μπρούνο Πέτκοβιτς ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής των Κροατών, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τις στιγμές τους στο ματς και πήραν σαφές προβάδισμα πρόκρισης.

Παρατάσσοντας την καλύτερη δυνατή σύνθεσή του και με τις γραμμές του, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να «βραχυκυκλώσει» για περισσότερο από μισή ώρα την επιθετική γραμμή της Ντιναμό. Έχοντας την κατοχή της μπάλας, η ομάδα του Λουτσέσκου προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα κυρίως με τους Τάισον και Κωνσταντέλια αλλά οι τελικές επιλογές δεν ήταν οι ενδεδειγμένες. Στο 27’ οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν μία αξιόλογη τελική σε κεφαλιά του Ζίβκοβιτς μέσα από την περιοχή, με την μπάλα, ωστόσο να καταλήγει άουτ.

Στο 36’ ο Μπατούρινα βρήκε την πρώτη τελική των Κροατών στον στόχο αλλά ο Κοτάρσκι του είπε «όχι» κι ενώ ο ΠΑΟΚ μέχρι εκείνο το σημείο έδειχνε να μην απειλείται ιδιαίτερα, στο αμέσως επόμενο λεπτό από ένα λάθος του Γιόνι Ότο έμεινε πίσω στο σκορ. Ο Ισπανός μπακ έκανε το λάθος γύρισμα, ο Πέτκοβιτς το εκμεταλλεύτηκε και με διπλή προσπάθεια αφού αρχικά ο Κοτάρσκι απέκρουσε, άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Το 1-0 ήταν και το σκορ ημιχρόνου, με τον ΠΑΟΚ να καλείται να βρει λύσεις στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Ντιναμό πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Για πρώτη φορά ο Λουτσέσκου έβαλε τον Ντεσπόντοφ σε θέση φορ και προσπάθησε με αυτόν τον τρόπο να βρει την επιθετική λύση, που έψαχνε.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί, που βρήκαν δεύτερο γκολ. Ο Πέτκοβιτς ήταν και πάλι στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και με πλασέ έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι.

Στο 84’ ο Μουργκ έχασε τεράστια ευκαιρία να μειώσει μετά από πάσα του Τζίμα μέσα στην περιοχή, στο 90+4’ ο Νέβιστιτς έδιωξε σέντρα-σουτ και πάλι του Μουργκ και έτσι ο Δικέφαλος έφυγε με άδεια χέρια από το Μάξιμιρ, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: (Σεργκέι Γιακίροβιτς) Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Πέρκοβιτς, Μπερνάουερ, Τεοφίλ-Κατρίν, Μίσιτς, Σούτσιτς, Μπατούρινα (90+3’ Χαλίλοβιτς), Σπίκιτς (73’ Κανέκο), Χότζα (46’ Βίντοβιτς), Πέτκοβιτς (89’ Κουλένοβιτς).

ΠΑΟΚ: (Ραζβάν Λουτσέσκου) Κοτάρσκι, Ότο, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (69’ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας (69’ Μουργκ), Τάισον, Α.Ζίβκοβιτς (83’ Τζίμας), Μπράντον (60’ Ντεσπόντοφ)