Βομβαρδισμένο είναι το τοπίο στον Πειραιά μετά την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε χώρο σταθμεύσης δίπλα σε πρατήριο υγρών καυσίμων επί της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση.

Η ισχύς της έκρηξης ήταν τόσο μεγάλη με αποτέλεσμα να ξηλωθούν παράθυρα σε παρακείμενες πολυκατοικίες και να υποστούν ζημιές 10 οχήματα, που ήταν σταθευμένα στο διπλανό οικόπεδο.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο δράστης ή οι δράστες έφτασαν κοντά στο βενζινάδικο από το οικόπεδο και τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό δίπλα σε μαντρότοιχο, με αποτέλεσμα αυτός να εκραγεί και να σπάσουν τζάμια τόσο στο πρατήριο όσο και στα γύρω κτήρια. Μάλιστα το ωστικό κύμα ήταν τόσο ισχυρό που έσπασαν τζάμια ακόμα και σε κτήρια σε απόσταση 20 μέτρων.

Για τα κίνητρα της επίθεσης οι Αρχές εκτιμούν πώς πίσω από το συγκεκριμένο χτύπημα ενδέχεται να κρύβεται κάποιο ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε ανθρώπους της νύχτας.

Μέλος της Greek Mafia ήλεγχε το βενζινάδικο

Συμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ το συγκεκριμένο πρατήριο υγρών καυσίμων μέχρι πρόσφατα ήλεγχε ένα γνωστό μέλος της Greek Mafia το οποίο δολοφονήθηκε στον Νέο Κόσμο. Ωστόσο τα ηνία είχε αναλάβει ένα άλλο πρόσωπο που είχε έρθει σε επαφή με γνωστό ποινικό κακοποιό που ήθελε να αναλάβει το εν λόγω βενζινάδικο.

Από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός καθώς την ώρα της έκρηξης το βενζινάδικο ήταν σε λειτουργία και υπήρχαν υπάλληλοι, ενώ ένας πελάτης μόλις είχε βάλει βενζίνη και βγαίνοντας στην Ομηρίδου Σκυλίτση άκουσε την έκρηξη ενώ είδε το πίσω τζάμι του οχήματός του να σπάει.