Ιδιωτικά ΑΕΙ: Εννέα προσαγωγές στο συλλαλητήριο – Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο

Εννέα προσαγωγές στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται αυτή την ώρα, με βασικό θέμα την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια - Κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι στο κέντρο.

Ιδιωτικά ΑΕΙ: Εννέα προσαγωγές στο συλλαλητήριο – Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο

Εννέα προσαγωγές στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται αυτή την ώρα, με βασικό θέμα την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια - Κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι στο κέντρο.

Σε εννέα προσαγωγές ατόμων προχώρησε η Αστυνομία νωρίτερα από το κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο προέλεγχων, που έγιναν πριν την έναρξη του εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, το οποίο είναι σε εξέλιξη.

Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που ξεκίνησε πριν από λίγο, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια. Υπενθυμίζεται ότι στο κέντρο της Αθήνας έχει προγραμματιστεί σειρά παράλληλων συγκεντρώσεων λόγω και της Παγκόσμιας Ημέρα της Γυναίκας.

Φοιτητές, μαθητές και καθηγητές πραγματοποιούν από τις 12:00 το μεσημέρι συγκέντρωση στα Προπύλαια, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούν για να διαδηλώσουν προς της Βουλή.

Τι σημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις φοιτητών καθηγητών και συλλόγων έχουν δηλώσει ότι υποστηρίζουν η ΟΛΜΕη ΑΔΕΔΥ, η ΔΟΕ, η ΠΟΣΔΕΠ και η ΟΔΤΠΕ.

Σημειώνεται ότι αρκετά πανεπιστημιακά τμήματα παραμένουν υπό κατάληψη για 9η εβδομάδα, με τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου στις σχολές αυτές να διενεργούνται με ψηφιακά μέσα.

Κλειστοί δρόμοι

Εκλεισε λίγο μετά τις 11:30 η Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών- σε οδούς:

  • περιμετρικά των Προπυλαίων,
  • της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.),
  • της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας),
  • καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου, της Σταδίου και της Ακαδημίας.

Σε περίπτωση εφαρμογής επιπλέον κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr) έχει δημιουργηθεί ειδικό μπάνερ με έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Απεργία Παρασκευή 8/3

Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματίσει η ΟΛΜΕ, ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, καθώς και η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ).

Φέτος, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εντάσσει στο πλαίσιο της κινητοποίησης της 8ης Μαρτίου και της στάσεις εργασίας από τις 11:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας. Στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει ΔΟΕ – ΟΛΜΕ από τις 8:00 μέχρι τις 11:00 της Παρασκευής. Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, προκηρύσσει τετράωρη στάση εργασίας στις 8 Μαρτίου 2024, από τις 11:00 έως τις 15:00, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:00 και στην πορεία έως την Πλατεία Συντάγματος.

Συγκεκριμένα, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αναφέρει σε ανακοίνωσή του τα εξής: «Τιμούμε τον πολύπλευρο ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία. Η γυναίκα ως σύζυγος, μητέρα και εργαζόμενη, αγωνίζεται καθημερινά ενάντια στα στερεότυπα που παραμένουν ριζωμένα στην κοινωνία ακόμη και σήμερα. Δίνει καθημερινό αγώνα για ίσα δικαιώματα, εργασιακές ευκαιρίες, αμοιβές.

Το ΕΚΑ και το συνδικαλιστικό κίνημα στο σύνολό του είναι και θα είναι στο πλευρό κάθε γυναίκας, που βιώνει εργασιακή επισφάλεια και ανασφάλεια, ανισότητες στις αμοιβές, παραβίαση των δικαιωμάτων της, κακοποίηση και οποιαδήποτε προσβολή της προσωπικότητάς της».

Παράλληλα, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας χαιρετίζει το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου ιδιωτικοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ζητώντας την απόσυρσή του.

Όπως επισημαίνει, «η ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου συνδυάζεται με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου. Φέτος, ο αγώνας των γυναικών για έναν κόσμο ισότητας και δικαιοσύνης ενώνεται με τους αγώνες για δημόσια και πραγματική δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια».

Δείτε εδώ φωτογραφίες:

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr