Όλα συνέβησαν κατά την ακρόαση του προτεινόμενου από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την θέση του Αναπληρωτή Προϊσταμένου του Σώματος Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης Παναγιώτη Αθανασίου (ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας, γνωστός και από την υπόθεση Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη).

Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, η συζήτηση δεν άργησε να φτάσει στην Novartis από τον «γαλάζιο» βουλευτή Γιάννη Λοβέρδο ο οποίος «θυμήθηκε» τον άλλοτε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαγγελόπουλο που όπως είπε «είναι ο άνθρωπος που έστησε το μεγαλύτερο δήθεν σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους (…) που στιγμάτισε δέκα πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς, χωρίς κανένα λόγο, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο πρώην αρχηγός, κ. Τσίπρας»!

Ο κ. Πολάκης εξεμάνη λέγοντας ότι «σκάνδαλο Novartis υπήρξε, γιατί οι προστατευόμενοι μάρτυρες, των οποίων οι καταθέσεις αναγνωρίστηκαν στην Αμερική, οδήγησαν την Novartis να πληρώσει σε συμβιβασμό 345 εκατομμύρια δολάρια για να σταματήσει εκεί το κακό. Και ο λόγος ποιος ήταν; Ότι χρηματοδότησαν πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες».

Μάλιστα προειδοποίησε ότι «η ιστορία δεν τελειώνει» εξαπολύοντας πυρά κατά του Θάνου Πλεύρη, του στυλ «Πλεύρη μην κουνιέσαι, εσύ έχεις άλλες ευθύνες, εσύ έχεις ευθύνες ότι παρέλαβες 13.750 νεκρούς και παρέδωσες 35.000» (στην πανδημία), ή «Πλεύρη, σιωπή, είσαι ο βαρκάρης του Αχέροντα» ή «Πλεύρη όταν είμαι εγώ μπροστά , σιωπή» και άλλα παρόμοια. Εκεί που έγινε ο κακός χαμός ήταν όταν ο κ. Πλεύρης του είπε ότι «μέχρι και ο Τσίπρας σε άδειασε…», με τον «αψύ Σφακιανό» και άλλοτε πρωτοπαλίκαρο του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να του λέει «Αυτά στον Τσίπρα να τα λες, όχι σε μένα…».