Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπόμπ Μενέντεζ και η σύζυγός του παραπέμπονται και πάλι σε νέα δίκη από τους εισαγγελείς, οι οποίοι πρόσθεσαν κατηγορίες για παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης στις υπάρχουσες ποινικές κατηγορίες.

Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, λίγες μόλις ημέρες αφότου ένας από τους συγκατηγορούμενους του Μενέντεζ, ο επιχειρηματίας Χοσέ Ουρίμπε από το Νιου Τζέρσεϊ, δήλωσε ένοχος και συμφώνησε να συνεργαστεί με την έρευνα η υπόθεση λαμβάνει νέες διαστάσεις.

Ο Δημοκρατικός από το Νιου Τζέρσεϊ και η σύζυγός του, Ναντίν, κατηγορήθηκαν την Τρίτη ότι ανάγκασαν τους δικηγόρους τους να κάνουν ψευδείς δηλώσεις στους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς της Νέας Υόρκης σχετικά με ράβδους χρυσού που δέχθηκαν, μετρητά και ένα πολυτελές αυτοκίνητο σε αντάλλαγμα για χάρη που έκανε ο Μενέντεζ για να βοηθήσει τρεις επιχειρηματίες.

Το τελευταίο κατηγορητήριο περιπλέκει τις νομικές προκλήσεις για τον Μενέντεζ, ο οποίος δηλώνει αθώος και βρίσκεται αντιμέτωπος με δίκη στις 6 Μαΐου στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης.