Εάν σκέφτεστε να ψήσετε σε εξωτερικό χώρο κατά τη διάρκεια της Τσικνοπέμπτης καλό θα ήταν να τσεκάρετε πρώτα τον καιρό. Η πρόγνωση της ΕΜΥ δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική αφού αναμένεται να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές.

Η Αττική δείχνει να την γλιτώνει αφού προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τσικνοπέμπτη

Στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Στο Ιόνιο, τα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες με την εκδήλωση τοπικών βροχών στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Θεσσαλία.

Βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και το Αιγαίο με την εκδήλωση τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων στην ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν στα βόρεια και θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόνησσο και το Αιγαίο (και κυρίως στα βόρεια και ανατολικά).

Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά ορεινά σε υψόμετρο άνω των 900 μέτρων. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια θα γίνουν βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς, στα δυτικά τους 16 με 18 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.