Από Μάρτη καλοκαίρι για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος χρησιμοποιώντας και μοντάροντας αποσπάσματα των όσων είχε αναφέρει προσφάτως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επί του νέου νόμου για τις παραλίες παρότρυνε να «μην μασάτε με τα ψέματα του πρωθυπουργού (και) στο TikTok».

Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, οι παρεμβάσεις που υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση δεν πρόκειται να βάλουν «τάξη στις παραλίες μας» όπως υποστήριζε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Αντιθέτως, και βάσει των ισχυρισμών του Στ. Κασσελάκη που επικαλέστηκε τις τοποθετήσεις της WWF, αποτελούν «νόμο καταστροφής των ακτών», καθώς θα οδηγήσουν σε συρρίκνωση του δημόσιου κοινόχρηστου χώρου, δεν θα παρέχουν «εχέγγυα προστασίας των ευαίσθητων οικοσυστημάτων» και θα καταργήσουν «την ισχνή αδόμητη ζώνη των 30 μέτρων από την ακτή».

Γι’ αυτό και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμβούλευσε «όχι fake news, όχι Μητσοτάκης σε θάλασσες και ακτές», παραφράζοντας όσα έλεγε από τη δεκαετία του ’80 ο περίφημος γλάρος του διαφημιστικού σποτ της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος για τα σκουπίδια και τα πλαστικά.

@skasselakis Μη μασάτε με τα ψέματα του Πρωθυπουργού (και) στο tiktok. Και να θυμάστε: Όχι fake news, Όχι Μητσοτάκη, σε θάλασσες και ακτές. #fyp #fypgreece ♬ πρωτότυπος ήχος – Stefanos Kasselakis