Με τα καλύτερα λόγια για την πορεία της Ελλάδας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη μίλησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η υποψήφια του ΕΛΚ αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια τόσο στον Έλληνα πρωθυπουργό όσο και για τον Ντόναλντ Τουσκ. «Είμαστε υπερήφανοι για τον Ντόναλντ Τουσκ που επανέφερε το κράτος δικαίου στην Πολωνία, τον Κυριάκο Μητσοτάκη που επανέφερε την Ελλάδα στο δρόμο της επιτυχίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη με τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας Μαρσέλ Τσολάκου, ενώ στις 12μ. ήταν προγραμματισμένη η ομιλία του στο συνέδριο του ΕΛΚ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής με τον Μαρσέλ Τσολάκου, όπως αναφέρουν από την κυβέρνηση, συζητήθηκε η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, με έμφαση στον τομέα της ενέργειας και της διασυνδεσιμότητας.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τον ρόλο της Ελλάδας ως παρόχου ενεργειακής ασφάλειας, τόσο μέσω του κάθετου διαδρόμου ενέργειας όσο και μέσω του FSRU ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης, έργο μεγάλης σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια και τη διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού.

Συζητήθηκαν ακόμα τα επόμενα βήματα στα έργα κοινού ενδιαφέροντος του σχήματος τριμερούς συνεργασίας με τη συμμετοχή και της Βουλγαρίας, καθώς και ζητήματα περιφερειακού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.