Οι δημοσιογράφοι έχουμε μια μεγάλη αδυναμία πολλές φορές: ασχολούμαστε με τα θέματα «υψηλής πολιτικής», κάνουμε μεγαλοστόχαστες αναλύσεις για ζητήματα κεντρικής πολιτικής και αγνοούμε ή δεν θέλουμε να ασχοληθούμε με πιο πεζά θέματα.

Και όμως υπάρχει η λεγόμενη καθημερινότητα και είναι πολύ σκληρή πολλές φορές για εκατομμύρια συμπολίτες μας που δεν έχουν και φωνή να πουν πολλά πράγματα.

Πολλά μπορεί να γράψει και να πει κανείς, αλλά θα εστιάσω σε ένα σοβαρό θέμα. Τις τελευταίες ημέρες πάρα πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες, έχουν διαπιστώσει ότι είναι ανασφάλιστοι. Πως; Για οφειλές που έχουν μεταφερθεί στο ΚΕΑΟ και για τις οποίες δεν ενημερώθηκαν ποτέ, ύψους…0,74 ευρώ! Και δεν είναι μια περίπτωση, αλλά πολλές και δεν αναφερόμαστε σε οφειλές χιλιάδων ευρώ αλλά κυριολεκτικά για…ψίχουλα!

Απίστευτο και όμως ελληνικό! Όπως απίστευτη είναι και η ταλαιπωρία των ανθρώπων που για να ξεμπλέξουν, πρέπει να κάνουν πιστοποίηση στο ΚΕΑΟ, να βγάλουν ταυτότητα οφειλέτη και να πληρώσουν αυτό το τρομερό ποσό. Συνέβη σε δικηγόρους πολλούς και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σε μια εποχή που όλα γίνονται ψηφιακά και κάνουμε άπειρες κινήσεις μέσω του διαδικτύου, είναι αδιανόητο να υφίσταται το πλαφόν των 100 ευρώ για ασφαλιστική ενημερότητα και να μην υπάρχει μια ανάλογη εφαρμογή ή έστω πρόβλεψη για να μπορεί ο ασφαλισμένος να έχει μερική ασφαλιστική ικανότητα.

Αδιανόητα πράγματα. Ελλάδα 2.0!!! Μήπως στο υπουργείο Εργασίας ακούνε για να διορθωθεί το πρόβλημα;