GRACE: Υπέροχες Ιστορίες για Υπέροχες Γυναίκες

Το περιοδικό GRACE κυκλοφορεί σε μια συλλεκτική έκδοση με δύο εξώφυλλα, αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη, με αφορμή τα 30 χρόνια από το θάνατο της εμβληματικής Ελληνίδας. Η «γυναίκα-φλόγα», όπως εύλογα είχε χαρακτηριστεί, έζησε μια ζωή γεμάτη όνειρα, ελπίδες αλλά και αγώνες για την τέχνη, τον πολιτισμό και το κοινωνικό σύνολο.

Αυτήν τη φλόγα, τη γοητεία και το δυναμισμό αποτυπώνει στο φακό η εξαιρετική ηθοποιός Κάτια Γκουλιώνη, η οποία μεταμορφώνεται μοναδικά σε Στέλλα, έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους της καριέρας της Μελίνας Μερκούρη.

Στην πολυτελή έκδοση ξεχωρίζει και το δεύτερο εξώφυλλο, με την παρουσιάστρια του Mega και δημοσιογράφο Ελεονώρα Μελέτη στο ρόλο της Φαίδρας. Μια παραγωγή που επίσης θα συζητηθεί καθώς μια γυναίκα που δεν σχετίζεται με το χώρο της υποκριτικής μεταμορφώνεται στο φωτογραφικό φακό σε Μελίνα Μερκούρη, αναβιώνει χαρακτηριστικές σκηνές της ταινίας «Φαίδρα» και μιμείται με περίσσιο πάθος και σεβασμό για χάρη του GRACE την «τελευταία Ελληνίδα θεά», όπως έχουν αποκαλέσει κάποιοι τη Μελίνα. Με απόλυτη έμπνευση την ίδια την ταινία του 1962, σε σκηνοθεσία Ζιλ Ντασέν, η Ελεονώρα Μελέτη γίνεται για λίγο Φαίδρα αναπαριστώντας το μύθο στη σύγχρονη εκδοχή του και μαζί με τον Νίκο Κοσώνα ως Άντονι Πέρκινς γυρίζουν το χρόνο πίσω, σε μια ταινία γεμάτη έρωτα, αγάπη, πάθος και δράμα, βασισμένη στην τραγωδία του Ευριπίδη «Ιππόλυτος».

Στην έκδοση πρωταγωνιστεί και ο αποκλειστικός διάλογός μας με τη Μανουέλλα Παυλίδου, σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση για τη μοναδική σχέση και φιλία της με τη Μελίνα Μερκούρη, σε ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα με σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τα προσωπικά της άλμπουμ.

Μηνιαίο Διακοπές με θέμα «100 Ταξίδια Πολιτισμού»

Είστε έτοιμοι για ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο και στα απώτερα όρια της ανθρώπινης δημιουργίας μέσα από 100 ταξίδια πολιτισμού που περιλαμβάνουν τα πιο εμβληματικά μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία του πλανήτη; Εκείνα που κάθε άνθρωπος αξίζει να βιώσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του;

Από τις πυραμίδες της Αιγύπτου, το Μάτσου Πίτσου και τον πήλινο στρατό της Κίνας μέχρι την αιώνια Ρώμη και τους παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, κάθε γωνιά του πλανήτη κρύβει έναν πολιτιστικό θησαυρό για τον οποίο αξίζει να ταξιδέψετε προκειμένου να τον εξερευνήσετε.

Ένα 100σελιδο αφιέρωμα που όχι μόνο προσφέρει απλόχερα ταξιδιωτική έμπνευση, αλλά περιλαμβάνει και χρηστικά tips για το τι να δείτε σε κάθε χώρο πολιτισμού και πως να φτάσετε έως εκεί.

Ανακαλύψτε επιπλέον τις εκπληκτικές συλλογές των καλύτερων μουσείων, που περιλαμβάνουν όχι μόνο αρχαίους θησαυρούς και αρχαιολογικά ευρήματα, αλλά και τα

καινοτόμα έργα κλασικών και σύγχρονων δημιουργών. Αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο την ποικιλία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του κόσμου μας.

ΒΗΜΑgazino

Το “BHMAGAZINO” που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή όπως πάντα με «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» φιλοξενεί στο εξώφυλλό του τον Λε Μπρον Τζέιμς. Ο ζωντανός θρύλος του ΝΒΑ και του παγκόσμιου μπάσκετ, βρίσκεται για μια ακόμα φορά στην πρώτη γραμμή της επικαιρό-τητας.

Ο 39χρονος άσσος του ΝΒΑ ξεπέρασε το όριο των 40.000 πόντων, «τρελαίνοντας» κυριολε-κτικά τα πλήθη σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ποιος όμως μπορεί να σταματήσει τον φοβερό και τρομερό Λε Μπρον Τζέιμς, που έχει ήδη προσθέσει περισσότερους από 1.700 πόντους διαφοράς μεταξύ του δικού του ρεκόρ και εκείνων του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, το οποίο είχε σημειωθεί τον Απρίλιο του 1984, οκτώ δηλαδή μήνες πριν γεννηθεί ο ίδιος; Το ρεκόρ του Λε Μπρον «ανήκει» σε μια λίστα που είναι μάλλον απίθανο να σπάσει.

Κυκλοφορούν την Κυριακή 10 Μαρτίου, με το «Βήμα της Κυριακής».