Με φυλάκιση εξαιτίας φορολογικών παραβάσεων κινδυνεύει ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης,  Κάρλο Αντσελότι.

Η εισαγγελία της Μαδρίτης προτείνει πενταετή φυλάκιση για τον διάσημο Ιταλό προπονητή της «βασίλισσας», καθώς κατηγορείται ότι απέκρυψε από τις φορολογικές αρχές της χώρας 1 εκατομμύριο ευρώ κατά την περίοδο 2014-15, δηλαδή κατά την πρώτη θητεία του στον πάγκο των «μπλάνκος». Ο Αντσελότι κατηγορείται ότι έφτιαξε εικονικές εταιρείες για να κρύψει τα επιπλέον κέρδη του.

Ο Ιταλός τεχνικός έχει παραδεχθεί ότι πήρε λάθος αποφάσεις εξαιτίας των συμβουλών που του έδωσαν οι τότε λογιστές του. Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ ο Αντσελότι απέκρυψε τα χρήματα που έλαβε από τα εμπορικά δικαιώματα της εικόνας του από διαφημιστικές αρχές και το τμήμα μάρκετινγκ της ομάδας της Μαδρίτης.

Ο Αντσελότι ήταν προπονητής της Μαδρίτης από το 2013 έως το 2015 πριν επιστρέψει στον σύλλογο το 2021. Είναι ο μοναδικός προπονητής που έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το Champions League, δύο φορές με τη Μαδρίτη και δύο φορές με τη Μίλαν, και ο μοναδικός προπονητής που έχει κατακτήσει εγχώρια πρωταθλήματα σε Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία.

Ο πρώην προπονητής της Μαδρίτης Ζοζέ Μουρίνιο καταδικάστηκε σε ποινή ενός έτους με αναστολή αφού παραδέχτηκε την ενοχή του για φορολογική απάτη το 2019. Οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν επίσης κριθεί ένοχοι για φορολογική απάτη στην Ισπανία.