Λίγες ώρες μετά την κίνηση διαμαρτυρίας από την εκκλησία για το γάμο ομοφύλων με αλλαγή του τόπου εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας από την προεδρία της Δημοκρατίας έγινε γνωστό ότι υπάρχει πρόταση για το καθιερωμένο γεύμα.

Συγκεκριμένα, η κυρία Σακελλαροπούλου έχει καλέσει από την Δευτέρα 4 Μαρτίου τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν τους στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της Εορτής της Ορθοδοξίας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι τα μέλη της Δ.Ι.Σ. είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά θα είναι σεβαστή όποια απόφαση και αν πάρουν.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: «Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε χθες, 4 Μαρτίου, προσκλήσεις προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, και τα Μέλη της Συνόδου, για το καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν τους στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της Εορτής της Ορθοδοξίας. Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο, παράλληλα όμως είναι σεβαστή και η απόφασή τους ως προς το αν θα αποδεχθούν την πρόσκληση».