Υπερασπιζόμενος τον εαυτό του μετά από την πρόσφατη αποπομπή του από το πόστο του διευθυντή οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Θύμιος Γεωργόπουλος κατηγόρησε «πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη» για «δολοφονία χαρακτήρα», υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι το δάνειο στη Left Media για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στα κομματικά Μέσα τον περασμένο Δεκέμβριο επιστράφηκε δίχως να γίνει χρήση του.

Όπως ήταν αναμενόμενο η απάντηση της Κουμουνδούρου δεν καθυστέρησε να έρθει, δείγμα του ρήγματος με τον πρώην συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα. Από πηγές της παράταξης υπογραμμίστηκε πως η απομάκρυνση του επί 3,5 χρόνια επικεφαλής του τμήματος ήταν «απολύτως επιβεβλημένη (και μάλλον καθυστερημένη)», μιας και με την ανάρτηση που έκανε τη Δευτέρα «υπερέβη κάθε όριο ψεύδους και κακοβουλίας».

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, αφενός μεν η εταιρία του Στ. Κασσελάκη δεν είναι offshore αλλά αλλοδαπή με έδρα το Μαϊάμι, αφετέρου δε το δάνειο είχε κατατεθεί πριν από την καταβολή της μισθοδοσίας κι ενώ «20.000 ευρώ είχαν μπει στο ταμείο στις 21/12/2023 (για την καταβολή τμήματος του Δώρου Χριστουγέννων)».

Μάλιστα προς επίρρωση των ισχυρισμών αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ μοίρασε και κινήσεις λογαριασμών Εθνικής Τραπέζης, όπως επίσης το ιδιωτικό συμφωνητικού που συντάχθηκε για το άτοκο δάνειο.

Νικόλτσιος: Απορίας άξιον γιατί ο πρώην οικονομικός Διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε αυτούς του είδους τους ισχυρισμούς

Στο ίδιο μήκος κύματος επίσης η δήλωση του προέδρου και διευθύνοντος σύμβουλου των εταιρειών «Left Media Α.Ε.» (ρ/σ/ 105,5 Στο Κόκκινο) και «Η Αυγή Α.Ε.».

Ο κ. Κωνσταντίνος Νικόλτσιος ανέφερε στην τοποθέτησή του πως «μου προξενούν αλγεινή εντύπωση οι ισχυρισμοί του πρώην Οικονομικού Διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφορικά με το δάνειο του Προέδρου του Κόμματος σ. Στέφανου Κασσελάκη προς την εταιρεία Left Media A.Ε. (ρ/σ/ 105,5 Στο Κόκκινο) για την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων για τον περασμένο Δεκέμβριο».

«Τα γεγονότα και οι καταθετικοί λογαριασμοί διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του αγαπητού συντρόφου Θύμιου, ότι το δάνειο από την εταιρεία του Προέδρου δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ» προσέθεσε επίσης.

Κατά τον κ. Νικόλτσιο «τα χρήματα από το εν λόγω δάνειο κατατέθηκαν στον λογαριασμό της Left Media Α.Ε. ώρα 9:01:14 το πρωί της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου 2023 και όχι το απόγευμα της ίδιας ημέρας όπως σ. Θύμιος ισχυρίζεται. Η δε καταβολή της μισθοδοσίας με αυτά τα χρήματα του δανείου ξεκίνησε αμέσως το πρωί εκείνης της Παρασκευής. Τα στοιχεία από τις κινήσεις του λογαριασμού είναι αδιάψευστα».

Γι’ αυτό και, όπως συμπλήρωσε, «παραμένει απορίας άξιον γιατί ο πρώην Οικονομικός Διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχωρά σε αυτούς του είδους τους ισχυρισμούς».

«Οφείλω να αποκαταστήσω την αλήθεια και ζητώ να μην διαδίδονται ψευδείς πληροφορίες που μοναδικό στόχο έχουν να μειώσουν την προσφορά του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, καθώς και να πλήξουν τα ΜΜΕ του κόμματος. Ο σ. Κασσελάκης είχε συνεισφέρει και 20.000 ευρώ για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στις 21 Δεκεμβρίου 2023, για να συμπληρωθεί το αναγκαίο ποσό στις προβλεπόμενες ημερομηνίες», κατέληξε σχετικώς.