Στη δημοσιότητα δόθηκε η δημοσκόπηση που διενήργησε η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 27/02 με 01/03. Σε αυτήν διακρίνεται μια διάθεση των ερωτηθέντων να συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές με ποσοστό που φτάνει το 86%.

Η ΝΔ είναι εκείνη που έχει ξεκάθαρο προβάδισμα με το ποσοστό της να είναι κάτω από το 30% (για την ακρίβεια 29.5%), ενώ μεγάλη μάχη έχουμε στη δεύτερη θέση. Εκεί ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ συγκεντρώνουν από 12% δείγμα του ότι θα δοθεί μεγάλη μάχη.

Μονομαχία προβλέπεται και για την τέταρτη δύναμη με το ΚΚΕ να συγκεντρώνει το 7,5%, την ώρα που η Ελληνική Λύση φτάνει το 7%.

Μικρή σταθεροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, άνοδος για την Ελληνική Λύση

Ένα άλλο αποτέλεσμα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι η πορεία των κομμάτων πίσω από τη ΝΔ από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 17% που βρισκόταν τον περασμένο Σεπτέμβριο έπεσε στο 11,5% τον Ιανουάριο και τώρα δείχνει σημάδια σταθεροποίησης κερδίζοντας 0,5%.

Το ΠαΣοΚ από το 10,5% που ήταν τον Σεπτέμβριο είχε φτάσει στο 13% τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο και τώρα σημειώνει μικρές απώλειες πέφτοντας στο 12%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο ίδιο σημείο που ήταν τον Σεπτέμβριο χάνοντας την άνοδο που είχε στο ενδιάμεσο.

Την ίδια ώρα μεγάλη άνοδο έχει η Ελληνική Λύση κερδίζοντας 2 μονάδες στην πρόθεση ψήφου.

Προβάδισμα Μητσοτάκη, δεύτερος ο κανένας

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο για πρωθυπουργός όσοι συμμετείχαν στη δημοσκόπηση απάντησαν το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός πήρε 34%, ενώ την ίδια ώρα η απάντηση «κανένας» έρχεται δεύτερη με 23%.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι τρίτος με 10% και ακολουθούν οι Νίκος Ανδρουλάκης (8%), Δημήτρης Κουτσούμπας και Κυριάκος Βελόπουλος (6%).

Ενισχυμένος ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο «λένε» οι ψηφοφόροι του

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις των ερωτηθέντων για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ψηφοφόροι του κόμματος θεωρούν ότι αυτό βγήκε ενισχυμένο από όσα έγιναν, ενώ το ίδιο υποστηρίζουν και για τον Στέφανο Κασσελάκη. Αντίθετα, θεωρούν μεγάλο χαμένο τον Αλέξη Τσίπρα.