Αντιδράσεις και αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων έχει προκαλέσει η φερόμενη διαρροή προσωπικών δεδομένων απόδημων Ελλήνων με αποδέκτη την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας προστασίας των προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Μιλώντας στο MEGA o βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Μπάρκας έθεσε ερωτήματα για την ασφάλεια της επιστολικής ψήφου: «Εγώ δεν έχω εκλογικούς καταλόγους. Για να πάρεις εκλογικούς καταλόγους από το υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να το αιτηθείς. Άρα αν η κ. Ασημακοπούλου έχει αιτηθεί κάτι τέτοιο πρέπει να το αποδείξει. Το υπουργείο Εσωτερικών λέει ότι δεν έδωσε τίποτα. η κ. Ασημακοπούλου έστειλε email σε ανθρώπους που δεν έχουν πάει ποτέ να παρακολουθήσουν την κ. Ασημακοπούλου».

Ακολούθως έφερε ως παράδειγμα συγγενικό του πρόσωπο που έλαβε email από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. «Ένας μάλιστα είναι και συγγενής μου και διαμένει στη Μεγάλη Βρετανία, είναι καθηγητής, και έλαβε email ένα newsletter. Αυτά είναι προσωπικά δεδομένα. Ο συγγενής μου δεν είναι Συριζαίος αλλά ούτε έχει σχέση με τη ΝΔ. Υπάρχει ερωτηματικό για το θέμα της επιστολικής ψήφου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Το υπουργείο δεν μπορεί να δώσει email»

Απαντώντας ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης τόνισε ότι το υπουργείο δεν μπορεί να δώσει email. Το γεγονός μάλιστα επιβεβαιώθηκε και από τη χθεσινή τοποθέτηση του υπουργείου Εσωτερικών.

«Εγώ διάβασα την απάντηση της κ. Ασημακοπούλου που ανέφερε πως αυτά τα email τα είχε συγκεντρώσει από διάφορες δράσεις που είχε κάνει τα τελευταία χρόνια. Το υπουργείο δεν μπορεί να έχει δώσει mail. Μπορείς επίσημα να το αιτηθείς και εκεί δεν αναγράφεται το email. Αυτό γίνεται μόνο από προσωπικό αρχείο που έχει ο βουλευτής και πάντα έπειτα από άδεια. Κράτησα την δήλωσή της», υπογράμμισε ο Κώστας Καραγκούνης.

Καταληκτικά ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε πως η σύνδεση της επιστολικής ψήφου με το newsletter της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου είναι ατυχής.