Έφυγε σε ηλικία 68 ετών η Τέτη Σχοινάκη. Η γνωστή ηθοποιός έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σήμερα το πρωί, Δευτέρα 4/3, στο σπίτι της.

Όπως αποκάλυψε η Άννα Φόνσου η φίλη και συνάδελφός της πάλευε με την ασθένεια αυτή εδώ και ενάμιση χρόνο. «Της είχα τηλεφωνήσει χθες και της είπα ότι θα πάω σήμερα. Δεν πρόλαβα να την δω, πέθανε πριν από δύο ώρες», εξομολογήθηκε κλαίγοντας η φίλη της.

Η Τέτη Σχοινάκη τις τελευταίες μέρες νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ενώ ζύγιζε μόλις 29 κιλά.

Στη σελίδα του ιδρύματος «Σπίτι του Ηθοποιού» στο Facebook, η Άννα Φόνσου έγραψε για τη συνάδελφό της, «Έφυγες Τέτη μου αγαπημένη….ήρθα σήμερα από Θεσσαλονίκη για να σε δω αλλά δεν πρόλαβα… ίσως βρεθούμε σ έναν άλλο κόσμο… μακριά από θλίψεις και αδιαφορία… Αντίο σεμνή μου φίλη… Σ αγαπώ».

Ποια ήταν η Τέτη Σχοινάκη

Η Τέτη Σχοινάκη γεννήθηκε στις 24 Απριλίου και είναι Ελληνίδα ηθοποιός με πολλές συμμετοχές σε βιντεοταινίες του 1980 αλλά και σε θεατρικές παραστάσεις έπειτα. Μερικές από τις βιντεοταινίες που συμμετείχε ήταν «Η κρουαζιέρα του έρωτα», «Ο μαφιόζος» και «Επιστροφή απ’ το χθες».

Παράλληλα, είχε συμμετάσχει μεταξύ άλλων και σε δύο σειρές του Mega με έκτακτες εμφανίσεις, «Ο Λάκης ο γλυκούλης» και «Μαρία η άσχημη».

Υπήρξε μία από τις πιο όμορφες γυναίκες ηθοποιούς, ενώ έκανε μεγάλη επιτυχία τις δεκαετίες του ’70 και του ’80.