Στο φως της δημοσιότητας έρχεται ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο από το μοιραίο βράδυ του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, με τους υπαλλήλους να συνομιλούν μετά τη σφοδρή σύγκρουση των δυο τρένων.

Οι δύο υπάλληλοι δείχνουν να μη γνωρίζουν τον αριθμό των επιβαινόντων της αμαξοστοιχίας και μιλούν με τρόπο που προκαλεί οργή, για τα λεωφορεία που χρειάζονται για την απομάκρυνση ανθρώπων από το σημείο της σύγκρουσης.

Ταυτόχρονα από τον διάλογο εγείρονται ερωτήματα σχετικά με τον αριθμό των επιβαινόντων, καθώς οι δυο υπάλληλοι αναφέρουν ότι υπάρχουν 470 άτομα, με τον επίσημο αριθμό να κάνει λόγο για 350.

Ειδικότερα, οι δυο εργαζόμενοι στο σιδηροδρομικό δίκτυο ακούγoνται να λένε:

Υπάλληλος σιδηροδρομικής εταιρείας 1: Μπαίνουν 10 λεωφορεία. 470 άτομα.

Υπάλληλος σιδηροδρομικής εταιρείας 2: Πόσα;

Υπάλληλος σιδηροδρομικής εταιρείας 1: 470 άτομα. Ωωω

Υπάλληλος σιδηροδρομικής εταιρείας 1: Γέμισε λεωφορεία.

Υπάλληλος σιδηροδρομικής εταιρείας 2: Γέμισε λεωφορεία έξω, δηλαδή πανηγύρι.

Οργή των συγγενών των θυμάτων για το μπάζωμα του χώρου

Για επικίνδυνες τοξικές ουσίες, όπως οργανικοί διαλύτες και χημικά εγκαύματα σε πυροσβέστες που δεν ήλθαν σε επαφή με άμεσες φλόγες, κάνει λόγο στην τελική του έκθεση ο ειδικός πραγματογνώμονας, Βασίλης Κοκοτσάκης.

«Αυτά που δεν δικαιολογούνται όμως και συνάδουν με τη δημιουργία του νέφους είναι το ξυλόλιο. 28 άνθρωποι ήταν με εγκαύματα μέχρι απανθράκωση».

Την ίδια ώρα, παραμένει η οργή των συγγενών των θυμάτων για το μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος που είχε ως αποτέλεσμα, όπως λένε, να αλλοιωθούν και να καταστραφούν κρίσιμα στοιχεία.

«Ήταν επιχειρησιακά αναγκαίο να γίνει», δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Κρίθηκε επιχειρησιακά αναγκαίο να γίνει μια ενέργεια για να μπορούν οι γερανοί να σηκώσουν τα βαγόνια. Η έρευνα της δικαιοσύνης, και αυτό δεν είναι κοινότυπο, είναι μια έρευνα η οποία δεν έχει ούτε αστερίσκους, ούτε εξαιρέσεις, ούτε για πρόσωπα, ούτε για πεδία έρευνας. Η δικαιοσύνη ερευνά τα πάντα».

Η δίκη για την πολύνεκρη τραγωδία αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των πρώην ΤΕΙ Λάρισας.