Με την παρουσία των συγγενών του ελεγκτή που έχασε τη ζωή του στην τραγωδία των Τεμπών εκφωνήθηκε από το δικαστήριο η πρώτη αγωγή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα με τους δικαστές να απορρίπτουν το αίτημα αναβολής των δικηγόρων του ΟΣΕ και της hellenic train σε βάρος των οποίων έχει στραφεί η οικογένεια του θύματος με αποτέλεσμα η διαδικασία να ξεκινήσει στις 5 Απριλίου.

Στη δικαιοσύνη,όπως είναι γνωστό, έχουν προσφύγει οι συγγενείς του ελεγκτή που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα έχουν καταθέσει αγωγή κατά του ΟΣΕ και της εταιρείας Hellinic Train με την οποία ζητούν  αποζημίωση  συνολικού ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για την ηθική βλάβη και την οδύνη που υπέστησαν από την βαριά απώλεια του δικού τους ανθρώπου.

Στο δικαστήριο υποβλήθηκε αίτημα αναβολής από τους δικηγόρους  των δύο εταιρειών επικαλούμενοι το γεγονός ότι  πριν από ένα ή δύο 24ωρα δεν είχαν λάβει γνώση της ποινικής δικογραφίας η οποία έχει σχηματιστεί στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται στο Εφετείο Λάρισας.

«Πρόκειται για αστική δίκη. Προκύπτουν οι ευθύνες από το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων το οποίο είναι δημοσιοποιούμενο στο διαδίκτυο. Πάνω σε αυτό στηριχτήκαμε. Δεν συναρτάται η υπόθεση με το ποινικό σκέλος το οποίο θα τελειώσει σε χρόνια» αντέλεξε ο πληρεξούσιος δικηγόρος  της οικογένειας του ελεγκτή.

Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε την απόρριψη του αιτήματος αναβολής της δίκης και διέκοψε τη δίκη για την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου και συγκεκριμένα για τις 5 Απριλίου 2024.