Ευχάριστα είναι τα νέα για την κατάσταση της υγείας της 22χρονης φοιτήτριας, που το μεσημέρι της Παρασκευής (1/3) δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο της Αθήνας.

Η κοπέλα υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, όλα πήγαν καλά και πλέον νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

Οι γιατροί είναι ικανοποιημένοι και χαρακτηρίζουν την κατάστασή της σοβαρή αλλά σταθερή, αφού η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο.

Η 22χρονη μπήκε στο χειρουργείο με δυο πολύ βαθιά τραύματα στον πνεύμονα, ένα σπασμένο πλευρό και ρήξη διαφράγματος.

Μέσα στην ατυχία της, η φοιτήτρια φαίνεται πως ήταν και τυχερή, καθώς οι γιατροί εκτιμούν πως εκείνο που την έσωσε ήταν το σακίδιό της, καθώς το μαχαίρι -που ήταν πολύ μεγάλο- την βρήκε στην άκρη και δεν πήγε προς την μεριά της καρδιάς.

Το χρονικό της επίθεσης

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 13:30 το μεσημέρι της Παρασκευής, στη συμβολή των οδών Ερμού και Φωκίωνος.

Η κοπέλα περπατούσε για την εργασία της ενώ λίγο πιο πίσω της βρισκόταν ο δράστης, που την πλησίασε και την μαχαίρωσε πισώπλατα.

Η κοπέλα προσπάθησε να συνειδητοποιήσει τι γινόταν, βγήκε επί της Ερμού και άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια.

Περαστικοί έσπευσαν κοντά της και την έβαλαν σε ένα κατάστημα, ενώ ο δράστης παρέμενε με το μαχαίρι στο χέρι στη Φωκίωνος.

Λίγο αργότερα βγήκε ήρεμος στην Ερμού και παρέμενε στη μέση του δρόμου, όπου και συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, όπου και μετέφερε το θύμα στον Ευαγγελισμό, με βαθύ τραύμα στην αριστερή ωμοπλάτη.

Ο πατέρας της 22χρονης, μιλώντας στο Live News, ανέφερε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση. «Ξέρω ότι η κόρη μου έχει αιμορραγία και ακόμα δεν έχει σταματήσει», περιέγραψε.

Όπως είπε, η κοπέλα «έκανε αυτό το δρομολόγιο κάθε μέρα γιατί πήγαινε εκεί κοντά στη δουλειά της. Σπουδάζει ναυτιλιακά στο πανεπιστήμιο του Πειραιά και παράλληλα εργάζεται».

Φώναζε ότι το κορίτσι… είναι πράκτορας

Ο δράστης είναι 42 ετών, με καταγωγή από το Ιράκ και φαίνεται να έχει ψυχολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλη Λαμπρόπουλου, «ο δράστης δεν υπάρχει καμία προστριβή με την κοπέλα, ούτε κάποια διένεξη μαζί της. Ο ίδιος έχει υποστηρίξει στους αστυνομικούς ότι η 22χρονη είναι κατάσκοπος και τον παρακολουθούσε και πως την μαχαίρωσε για να την αποφύγει».