Με βροχές και πλημμύρες «χτυπάει» αυτή την ώρα η κακοκαιρία Emil σε ολόκληρη τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική στα περισσότερα σημεία υπάρχουν έντονες νεροποντές και ισχυρές καταιγίδες.

Προβλήματα υπάρχουν στην κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος της Λ. Καλαμακίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά λόγω συσσώρευσης υδάτων από την κακοκαιρία, όπως ανακοίνωσε η Τροχαία.

Και ο Κηφισός είναι απροσπέλαστος και στα δύο ρεύματα ενώ με υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί που κινούνται και στην Κηφισίας, και τα δύο ρεύματα, από το ύψος της Πανόρμου μέχρι και το Χαλάνδρι.

Παράλληλα, στο Ναύπλιο έχουν πλημμυρίσει οι δρόμοι και οι μετακινήσεις γίνονται με δυσκολία.

Την ίδια στιγμή στα Τρίκαλα φούσκωσε ο Πηνειός, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να στήνουν αναχώματα.

Η αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρύσα Ντιντή, βρίσκεται ήδη στο σημείο. Τα συνεργεία της Περιφέρειας επιχειρούν με μπουλντόζες και άλλα εργαλεία να «σταματήσουν» τα ορμητικά νερά, προκειμένου να αποφευχθεί η υπερχείλιση.

Η επικαιροποιημένη πρόβλεψη του καιρού

Την Παρασκευή (01-03-24)

α. Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), πρόσκαιρα την ανατολική Πελοπόννησο, βαθμιαία στις Σποράδες, στην Εύβοια και στις Κυκλάδες.

β. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στις ανατολικές Κυκλάδες, ενώ βαθμιαία θα επηρεάσουν τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Το Σάββατο (02/03/24)

Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και το πρωί στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία εξασθένηση.