Η ομπρέλα θα είναι απαραίτητο αξεσουάρ για όποιον βγει από το σπίτι του τις επόμενες ημέρες. Ειδικά από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι και το πρωί του Σαββάτου η Αττική αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των έντονων καιρικών φαινομένων.

Η γραμμή λαίλαπας, η οποία ήδη έχει δημιουργήσει προβλήματα σε άλλες περιοχές της χώρας, αναμένεται να έρθει και στην Αττική. Πρόκειται για μια σειρά καταιγίδων που βρίσκεται σε ευθεία γραμμή δημιουργώντας ταυτόχρονα προβλήματα σε πολλές περιοχές.

Έτσι, πέρα από την Αττική αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Κυκλάδες.

Η επικαιροποιημένη πρόβλεψη του καιρού

Την Παρασκευή (01-03-24)

α. Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), πρόσκαιρα την ανατολική Πελοπόννησο, βαθμιαία στις Σποράδες, στην Εύβοια και στις Κυκλάδες.

β. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στις ανατολικές Κυκλάδες, ενώ βαθμιαία θα επηρεάσουν τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Το Σάββατο (02/03/24)

Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και το πρωί στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία εξασθένηση.