Συναγερμός σήμανε το πρωί της Πέμπτης, 28/02, σε Αστυνομία και Πυροσβεστική στην Ηλεία, μετά τον εντοπισμό πτώματος στο φράγμα του Φλόκα, στον Αλφειό ποταμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός εντοπίστηκε από έναν βοσκό που βρισκόταν στην όχθη του ποταμού, σε απόσταση περίπου 300 μέτρων μετά το φράγμα του Αλφειού στο Φλόκα και ειδοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική και την Αστυνομία.

Έπειτα από λίγη ώρα, έφθασαν στο σημείο 23 πυροσβέστες με έξι οχήματα, ομάδα του συστήματος μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ομάδες δυτών και ορμητικών νερών της 6ης ΕΜΑΚ.

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, το πτώμα παρελήφθη από ασθενοφόρο και αναμένεται να μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου.

Παράλληλα, θα γίνει η ταυτοποίηση του πτώματος μέσω της εξέτασης γενετικού υλικού, ώστε να εξακριβωθεί αν πρόκειται τελικά για τον αγνοούμενο Νίκο Αναστόπουλο από το Πλουτοχώρι που στις 15 Ιανουαρίου παρασύρθηκε από τον ορμητικό χείμαρρο μαζί με την σύντροφό του, βρισκόμενοι μέσα στο αυτοκίνητό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση στην οποία βρέθηκε η σορός δεν δίνει τη δυνατότητα της αναγνώρισης καθώς τα πάντα είναι αλλοιωμένα. Μόνο ένα ρούχο και ένα παπούτσι βρέθηκαν πάνω στο πτώμα που ούτε και αυτά βοηθούν στην αναγνώριση, και γι’ αυτό θα χρειαστεί απαραιτήτως ταυτοποίηση μέσω DNA, ώστε να αποδειχθεί αν τελικά ανήκει στον 45χρονο αγνοούμενο.