Στα χέρια των μελών της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής βρίσκεται ο φάκελος της δικογραφίας που συνέταξε ο εισαγγελέας Λάρισας για την τραγωδία των Τεμπών. Το συνολικό μέγεθός της αριθμεί περίπου 1000 σελίδες, εκ των οποίων οι μισές είναι οι μηνυτήριες αναφορές.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό η δικογραφία αριθμεί περίπου 1.000 σελίδες και περιλαμβάνει:

  1. Μηνυτήριες αναφορές
  2. Εκθέσεις εξέτασης μαρτύρων
  3. Πορίσματα εκθέσεων πραγματογνωμοσυνών
  4. Το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Νέα κόντρα για την προθεσμία

Η συγκεκριμένη εξέλιξη οδήγησε σε νέα κόντρα ανάμεσα στην κυβερνητική πλειοψηφία και τα μέλη της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό η προθεσμία για την κατάθεση των τελικών συμπερασμάτων λήγει στις 8 Μαρτίου, ενώ η τελική συνεδρίαση θα γίνει στις 11 Μαρτίου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης ζήτησε την παράταση της διαδικασίας, λόγω της συγκεκριμένης εξέλιξης, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε το προεδρείο «με δεδομένο ότι ο όγκος του υλικού που απέστειλε η εισαγγελία εφετών Λάρισας είναι απολύτως διαχειρίσιμος, η διαδικασία σύνταξης πορισμάτων από την εξεταστική επιτροπή συνεχίζεται εντός του πλαισίου που έχει οριστεί».

Την ίδια ώρα ο κ. Κόκκαλης επεσήμανε ότι ακόμα τα μέλη της επιτροπής δεν έχουν ούτε τη μισή δικογραφία. «Ήρθε, αλλά ήρθε ούτε καν μισή». Επισημαίνοντας πως «απουσιάζουν οι απολογίες των κατηγορουμένων και τα έγγραφα που προσκόμισαν οι μάρτυρες».

Πάντως με όσα έχουν γίνει, ειδικά το τελευταίο διάστημα στην εξεταστική, φαντάζει αδύνατο να κατατεθεί κοινό πόρισμα.