Σε φάση εκτόνωσης της συσσωρευμένης έντασης που καταγράφηκε στο συνέδριο βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά και το χθεσινό βραδινό δείπνο του Στέφανου Κασσελάκη και της Όλγας Γεροβασιλη.

Μετά το φιλί που αντάλλαξαν το πρωί της Τετάρτης στο περιθώριο της συγκέντρωσης για την τραγωδία των Τεμπών ακολούθησε η βραδινή συνάντησή τους και συνομιλία επί μακρόν για την πορεία του κόμματος.

Και την κοινή πορεία, στο πλαίσιο της ενότητας που θέλει ο Στ. Κασσελάκης θα την επισφραγίσει η κοινή τους περιοδεία στην Άρτα και τα Ιωάννινα, εκλογική περιφέρεια της Όλγας Γεροβασιλη, ενόψει των ευρωεκλογών.

Αλλάζει εκπρόσωπο και διευθυντή ΚΟ

Από εκεί και πέρα, στη σκιά των αρνητικών δημοσκοπήσεων, είναι σαφές το άνοιγμα που κάνει ο Στ. Κασσελάκης αν και ετοιμάζει και μεγάλες αλλαγές στο κόμμα.

Αλλαγή εκπροσώπου τύπου θα γίνει άμεσα καθώς η Δώρα Αυγέρη θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής. Αλλαγή σκυτάλης θα υπάρξει και στη θέση του διευθυντή της Κ.Ο. μετά την απόφαση του Γιώργου Τσίπρα, μέλους της κομματικής τρόικα που επέδρασε καταλυτικά στο συνέδριο, να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Ποιοι αποχωρούν από το κόμμα

Αλλαγή θα γίνει και στο δίδυμο των γραμματέων του κόμματος, με την Ράνια Σβίγκου και τον Γιώργο Βασιλειάδη να να παραχωρούν τη θέση τους πιθανότατα σε νέα πρόσωπα, ένας εκ των οποίων θα είναι πασοκογενής.

Τις τελευταίες ώρες βέβαια υπάρχει συζήτηση μήπως πρέπει να παραμείνει η Ρ. Σβίγκου στο πόστο της αν και έχει ελάχιστες πιθανότητες να συμβεί.

Το ενδιαφέρον θα είναι το νέο Εκτελεστικό Γραφείο που θα έχει ουσιαστικά ο «πρωϊνός» καφές και η Πολιτική Γραμματεία.