Επεισόδια σημειώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κατά την διάρκεια της πορείας για την απεργία της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τον ένα χρόνο από την τραγωδία στα Τέμπη. Όλα άρχισαν λίγο μετά τις 2 όταν η πορεία της Αθήνας στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έφτασε στο Σύνταγμα.

Τότε, μια ομάδα περίπου είκοσι κουκουλοφόρων αποσπάστηκε από την πορεία και άρχισε να πετά βόμβες μολότοφ στο προαύλιο της Βουλής. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν αμέσως με τη χρήση χημικών. Την ίδια ώρα ο κύριος όγκος της διαδήλωσης συνέχισε την πορεία του δίχως να διασπάται.

Η ένταση μεταφέρθηκε αργότερα προς την Πανεπιστημίου με τους κουκουλοφόρους να πηγαίνουν προς τα Εξάρχεια. Μάλιστα, η αστυνομία έβγαλε αύρα την οποία χρησιμοποίησε για να διαλύσει την ομάδα των κουκουλοφόρων. Ενώ έγιναν και προσαγωγές.

Τμήμα της πορείας κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία της Hellenic Train.

Σοβαρά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλης έντασης επεισόδια είχαμε και στη Θεσσαλονίκη. Εκεί όλα ξεκίνησαν όταν η πορεία έφτασε έξω από τον ΟΣΕ. Τότε ομάδα των διαδηλωτών άρχισε να πετά μπογιές και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με χρήση χημικών.

Στη συνέχεια είχαμε και ρίψη μολότοφ από την πλευρά των κουκουλοφόρων με την ένταση να γενικεύεται. Όταν ηρέμησαν τα πνεύματα για λίγο είχαμε νέα εστία έντασης στη περιοχή της Καμάρας.

Δείτε εικόνες:

Τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: