Η Ευφροσύνη Κουτσουβέρη, η αλαζονική και αντιπαθής –κατά κάποιους- «Αμαλία» από την επιτυχημένη δραματική σειρά του MEGA «Η γη της ελιάς», μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Ελένη με την Ελένη Μενεγάκη».

«Ο συγκεκριμένος ρόλος (σ.σ. της Αμαλίας) είναι λίγο παρεξηγημένος. Δε νομίζω ότι έχει γίνει αρκετά συμπαθής στο κοινό, λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί σε όλους. Εγώ το έχω αποδώσει στον έρωτα που νιώθει για τον Ισίδωρο, την έχει βγάλει από τα νερά της και την κάνει να λειτουργεί παρορμητικά», ανέφερε μιλώντας για την ηρωίδα που ενσαρκώνει στη σειρά.

Από το μπαλέτο στο θεατρικό εργαστήρι

«Πάντα μου άρεσε η διδασκαλία, ένιωθα ότι έχω μεταδοτικότητα. Όταν κάτι το έχω καταλάβει καλά και είμαι παθιασμένη μ’ αυτό νιώθω ότι μπορώ να το μεταδώσω. Αυτό το συναίσθημα το έχω αισθανθεί στον χορό και στο εργαστήρι», παραδέχθηκε η ηθοποιός.

«Το μπαλέτο είναι το μεγαλύτερο μου απωθημένο. Έκανα 20 χρόνια, αλλά η μαμά μου ήταν αντίθετη με οποιαδήποτε μορφή τέχνης για να ασχοληθώ επαγγελματικά. Αυτό με έκανε πιο στέρεη, να πατάω στα πόδια μου. Ο μπαμπάς μου πάντα ήταν ο πιο συγκαταβατικός… Σπούδασα αρχιτεκτονική διακόσμηση και για πτυχιακή επέλεξα τη σκηνογραφία. Διάβασα θεατρικά έργα και είπα ”εδώ είμαστε”, οπότε δεν έδωσα κατατακτήριες για την αρχιτεκτονική που ήταν το αρχικό πλάνο και αποφάσισα να πάω σε δραματική σχολή. Το έκανα και “γεννήθηκα ξανά”», συμπλήρωσε.

Η μετακόμιση στην Κύπρο

«Δεν θα ερχόμουν στην Ελλάδα αν δεν ήταν η μαμά μου. Και οι δύο γονεις μου είναι πολύ δεμένοι μαζί μου και πάντα τα καλοκαίρια πήγαινα 20 μέρες διακοπές μαζί τους γιατί ήταν η χαρά τους», σχολίασε για τη σχέση της με τους γονείς της τα τελευταία χρόνια που είναι «ερωτική» μετανάστρια στην Κύπρο.

Οι προσωπικές στιγμές

«Είμαι μοναχικός τύπος και δεν θα επιλέξω τον ελεύθερο χρόνο μου να βγω για καφέ. Θα διαβάσω, θα δω σειρές, θα γράψω ημερολόγιο. Γραφώ ημερολόγιο από 13 ετών, γιατί είναι ψυχοθεραπευτικό για μένα, όπως και το να βλέπω παλιές φωτογραφίες. Νιώθω λες κι έχω κάνει μασάζ μέσα μου», εξομολογήθηκε η Ευφροσύνη Κουτσουβέρη.