Με ποδηλατάκι γοργό γοργό κινούμαι στη γειτονιά και την ωφελώ 

Ο μικρός Νικήτας ξυπνάει με πόνο στον λαιμό και ξεκινάει να πάει με τη μαμά και τον μπαμπά του στον γιατρό. Όλη η οικογένεια είναι έτοιμη να μπει στο αυτοκίνητο για να φτάσει στο ιατρείο. Αλλά… Ο Νικήτας τούς σταματάει. Υπενθυμίζει στη μαμά και στον μπαμπά ότι στο σπίτι υπάρχει κι ένα «ποδηλατάκι γοργό γοργό»!

O Μάνος Χαραλαμπάκης (αρχισυντάκτης στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, υπεύθυνος της στήλης «Ορθοπεταλιές» στο www.tanea.gr) μέσα από το βιβλίο του που μόλις κυκλοφόρησε, «Με ποδηλατάκι γοργό γοργό κινούμαι στη γειτονιά και την ωφελώ» (εκδόσεις Μ.Σιδέρη), μας προτρέπει, σε καιρούς κλιματικής κρίσης, να βοηθήσουμε το περιβάλλον, την υγεία και την πόλη μας, κάνοντας τις κοντινές μας μετακινήσεις όχι με το αυτοκίνητο αλλά με το ποδήλατο.

Ένας μικρός, ο Νικήτας, ο «ήρωας» του βιβλίου, «συνετίζει» περιβαλλοντικά τους μεγάλους. «Γιατί να πάμε στον γιατρό με το αυτοκίνητο; Μπορούμε να πάμε με πετάλι!». Να τα ακούμε τα παιδιά ξέρουν αυτά!

Ένα βιβλίο για παιδιά και όχι μόνο. Μία ιστορία που έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους για το περιβάλλον και τη Βιώσιμη Κινητικότητα. Ένα βιβλίο για παιδιά που υπενθυμίζει ότι η προστασία του περιβάλλοντος εξαρτάται από τις καθημερινές πράξεις μαςΟι όμορφες εικόνες που «ζωντανεύουν» την ιστορία είναι του σκιτσογράφου των «ΝΕΩΝ», Κώστα Σκλαβενίτη.

«Με ποδηλατάκι γοργό γοργό κινούμαι στη γειτονιά και την ωφελώ»

Συγγραφέας: Μάνος Χαραλαμπάκης

Εικονογράφηση – Σχεδιασμός Εξωφύλλου: Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης

Σελίδες: 48

Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη, Ανδρέα Μεταξά 28 και Θεμιστοκλέους Εξάρχεια, 106 81 Αθήνα Τηλ.: 210 3301161-2-3

Fax: 210 3301164

e-mail: info@siderisbooks.gr 

www.siderisbooks.gr

Τιμή: 10 ευρώ