Βροχερό ήταν το βράδυ για την Αττική, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να συνεχίζονται σήμερα 26/2 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, που θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 27/2 θα είναι οι καταιγίδες, οι ενισχυμένοι νοτιοανατολικοί άνεμοι που τοπικά θα φτάνουν στο Ιόνιο τα 8 μποφόρ και οι χαλαζοπτώσεις,

Πιο αναλυτικά:

Δευτέρα (26-02-24)

  • Από τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά), την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), τις Κυκλάδες, την Κρήτη (κυρίως στα νότια), την Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στην Εύβοια και τις Σποράδες με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
  • Από τις προμεσημβρινές ώρες θα επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα.

Τρίτη (27-02-24)

  • Τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν στις νότιες περιοχές των Δωδεκανήσων και βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Οι «κόκκινες» περιοχές

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια υπάρχουν ορισμένες περιοχές που τα φαινόμενα θα είναι πολύ έντονα και οι κάτοικοι θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή.

Συγκεκριμένα:

Ξημερώματα Δευτέρας 26/2 μέχρι Δευτέρα μεσημέρι:

Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία, Αττική, νησιά Αργοσαρωνικού, νότια Εύβοια, Λάρισα, Μαγνησία, Πιερία, Χαλκιδική, Κρήτη, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Ανατολικό Αιγαίο  (από Χίο και νοτιότερα)

Δευτέρα Μεσημέρι με Τρίτη πρωί

Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα, Ανατολικό Αιγαίο (από Χίο και νοτιότερα).

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο ο καιρός θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση Πέμπτη 29/2 και Παρασκευή 1/3, με βροχές και νοτιάδες.

Ακούστε την πρόγνωση του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο: