Πολύ δύσκολες στιγμές περνάει μια 42χρονη γυναίκα από την Πτολεμαΐδα που έχασε την ίδια μέρα το παιδί και τον άντρα της.

O διοικητής της 4ης υγειονομικής περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης μίλησε για το περιστατικό στην εκπομπή του Mega «Ακόμα δεν είδες τίποτα!». Σχετικά με το βρέφος περιέγραψε ότι οι συγγενείς το έφεραν στο ΑΧΕΠΑ περίπου στις δώδεκα η ώρα το βράδυ της Παρασκευής με αναφερόμενα προβλήματα αναπνευστικής δυσχέρειας ωρών. Έγινε ό, τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για την σωτηρία του παιδιού, αλλά δυστυχώς το μωρό κατέληξε περίπου στις 3 η ώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου, όπως είπε.

«Το τραγικό στην ιστορία είναι ότι λίγα λεπτά αργότερα κατέληξε και ο πατέρας του μωρού που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης. Είναι τραγικό όπως και να το δούμε, δεν υπάρχουν πολλά λόγια να περιγράψουμε αυτά τα γεγονότα. Είναι μια τραγική κατάσταση που βιώνει η μητέρα και σύζυγος» επισήμανε ο διοικητής.

«Απίστευτο, αυτό ζω»

Η μητέρα μίλησε στην εκπομπή και είπε ότι το παιδί είχε μία δύσπνοια που την ανησύχησε και για αυτό πήγε το μωρό της στο ΑΧΕΠΑ.

«Τίποτα (δεν είχε το παιδάκι). Μια δύσπνοια που με ανησύχησε σαν μάνα και το πήγα στο ΑΧΕΠΑ. (Οι γιατροί) μου είπαν ότι πρέπει να διασωληνωθεί […] την ίδια ώρα έφυγε και ο άνδρας μου. Ήταν καρκινοπαθής και το μάθαμε προχθές. Καλπάζουσα μορφή. Την ίδια ώρα που βγήκε η γιατρός και μου είπε «το παιδί σου κατέληξε» χτυπούσε το κινητό μου ότι «και ο άντρας σου κατέληξε». Απίστευτο, αυτό ζω» ανέφερε.