Την ώρα που τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» από την ορεινή Κορινθία παραμένουν άφαντα, ενώ έχουν παραβιάσει και τον περιοριστικό όρο εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα, η μητέρα αποφάσισε να δώσει σημεία ζωής μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Τους προστατεύω προκειμένου εμείς και τα παιδιά να βρούμε την ηρεμία μας – Δεν κάναμε τίποτα μεμπτό» λέει η μητέρα

Ο 45χρονος σύζυγός της έχει αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη του, ενώ ο 15χρονος γιος του εξακολουθεί να βρίσκεται στο Νοσοκομείο «Παίδων».

Είμαστε όλοι μια γροθιά

Η Σεβαστή, που ζούσε σε λαγούμι στην Ορεινή Κορινθία μαζί με την οικογένειά της, δήλωσε αποκλειστικά στο MEGA ότι προτεραιότητά της είναι να προστατέψει τα μέλη της οικογένειας, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως όλοι τους είναι μία γροθιά.

«Σκοπός μου είναι να προστατέψω την οικογένειά μου προκειμένου να βρούμε εμείς και τα παιδιά την ηρεμία μας. Δεν έχουμε κάνει κάτι παράνομο και δεν έχουμε προβεί ποτέ σε κάποια πράξη σε βάρος κανενός. Δεν κάναμε ποτέ μας τίποτα μεμπτό. Είμαστε όλοι μία γροθιά», είπε.

Παραβίαση περιοριστικών όρων

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των ανήλικων παιδιών της οικογένειας. Έχουν ελεγχθεί τόσο συγγενικά σπίτια όσο και η περιοχή γύρω από την Ορεινή Κορινθία.

«Τους αναζητούμε όχι γιατί είναι καταζητούμενοι, αλλά για να διαπιστωθεί ο αριθμός των τέκνων της οικογένειας, οι συνθήκες διαβίωσής τους κι εάν αυτά τα παιδιά πήγαιναν σε σχολείο», είπε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου.

Τόσο ο 45χρονος όσο και η σύζυγός του είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της φθοράς ξένης περιουσίας και σωματικών βλαβών κατά αστυνομικών και γι’ αυτούς τους λόγους θα πρέπει να εμφανίζονται στο αστυνομικό τμήμα.

«Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να τους βρούμε. Χθες έπρεπε τα ενήλικα μέλη της οικογένειας να εμφανιστούν στο αστυνομικό τμήμα, καθώς υπήρχε περιοριστικός όρος που αφορά την πρώτη φορά που συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. για απείθεια, σωματικές βλάβες κατά αστυνομικών και φθορά ξένης περιουσίας. Δεν εμφανίστηκαν ως όφειλαν και θα ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.