Ενόσω ο Στέφανος Κασσελάκης ζητά «καθαρή λύση» και αρνείται την εκδοχή αναβολής των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Όθωνας Ηλιόπουλος ήταν εξ αυτών που τάχθηκαν υπέρ μιας τέτοιας εκδοχής, καθώς «έχουμε στρέψει το μαχαίρι στον εαυτό μας».

Ο βουλευτής Επικρατείας ανέφερε ότι «είμαστε στα πρόθυρα μιας νέας διαίρεσης» και απευθυνόμενος προς το σώμα των συνέδρων κάλεσε «να σταματήσει η διαδικασία των εκλογών του προέδρου και σε όποιον αρέσει» χωρίς να εξαιρέσει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ από την κουβέντα. Αντιθέτως πρότεινε να εκλεγεί μόνο κεντρική επιτροπή και όργανα κι ακολούθως -μετά τις Ευρωεκλογές- «να πάμε σε τακτικό συνέδριο φυσιογνωμίας».

«Το τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Πέτρος Παππάς στο βήμα του Συνεδρίου

Από την πλευρά του ο βουλευτής Πέτρος Παππάς εξαπέλυσε τα πυρά του προς «ηγετίσκους» και άλλες «τάσεις» που έχουν επιλέξει «να σκίσουμε τις σάρκες μας» επιδιώκοντας να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο 3%-4%.

«Μπορεί να είναι το τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Το τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ όμως όπως τον ξέρουμε σήμερα» συνέχισε ο κ. Παππάς προβλέποντας όμως πως μέσα από τη νέα διαδικασία εκλογής προέδρου όπως επίσης «από τις στάχτες αυτού του κόμματος» πρόκειται να «αναδειχθεί νέο κόμμα». Ένα κόμμα που στην πορεία «θα διεκδικήσει τη διακυβέρνηση το 2027» με πρόεδρο τον Στ. Κασσελάκη.

Η διχογνωμία αυτή συναντάται και μεταξύ άλλων μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.