Την λύση για όσα συνέβησαν στη Ζάκυνθο προσπαθούν να βρουν οι Αρχές. Από τη μία ένα 19χρονο κορίτσι βρίσκεται στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ, μετά από την βίαιη αποβολή του παιδιού της.

«Άκουγα την καρδούλα του προχθές. Αυτή η εικόνα δε μου φεύγει από το μυαλό. Άκουγα την καρδούλα του. Αλλά τώρα δε γυρίζει πίσω. Να γυρίσει το παιδί μου. Μου σκότωσε το παιδί μου», καταγγέλλει.

Την ώρα που ο 27χρονος σύντροφος της νεαρής είναι ο μοναδικός κατηγορούμενος για την κακοποίηση και την αποβολή της 19χρονης, κοινοί φίλοι του ζευγαριού λένε πως ο 27χρονος ήθελε όσο τίποτα αυτό το μωρό. Μάλιστα, κατηγορούν την οικογένεια της 19χρονης για όσα συνέβησαν.

«Ο φίλος μου το ήθελε πολύ το παιδί. Είχε χαρεί γιατί εκείνο το βράδυ είχαν έρθει σε εμένα στο σπίτι και του άρεσε, πώς και πώς περίμενε. Το ήθελε σαν τρελός», λένε.

Τι καταγγέλλει η 19χρονη και η στιγμή της μεταφοράς της στο νοσοκομείο

Η 19χρονη ισχυρίζεται πως υπεύθυνος για τη βίαιη αποβολή του παιδιού της είναι αποκλειστικά ο σύντροφός της.

«Δεν με χτύπησε. Μου έδεσε τα χέρια και μου πάτησε το κεφάλι, μου έκλεισε το στόμα. Μου έλεγε ότι: ‘’Το έχω αποφασίσει μέσα μου. Θα σας σκοτώσω. Θα σκοτώσω και το παιδί’’. Μετά μου έβαλε κάτι χάπια. Μου έλεγε: ‘’Πιες τα’’».

Την ίδια ώρα υπάρχει βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή που η 19χρονη και ο 27χρονος, που κατηγορείται ότι την εξανάγκασε σε αποβολή, βγαίνουν από το σπίτι του στη Ζάκυνθο, για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

«Η γιαγιά είχε ζητήσει να ρίξουν το παιδί»

«Ένιωθε ζαλάδες και τέτοια, είχανε πάει για εξετάσεις, μάθανε ότι είναι έγκυος η κοπέλα, πήγανε και τους το είπανε στο σπίτι και από εκείνη την ημέρα αλλάξανε τελείως τα δεδομένα. Τα παιδιά ήταν μία χαρά. Δεν ήθελε η γιαγιά να μείνουνε μαζί. Μέχρι που μάθανε ότι είναι έγκυος μαζί μένανε, αλλά μετά δεν ήθελε η γιαγιά», λέει φίλος του ζευγαριού.

Οι φίλοι που ήταν κοντά στο ζευγάρι λένε πως όχι μόνο ήταν καλά μεταξύ τους, αλλά θέλανε και οι δύο να γίνουν γονείς. «Ήρθανε μαζί, φέρανε γλυκά. Το γιορτάσανε με λίγα λόγια. Είχε πάει και σε κάτι φίλους στη δουλειά που δουλεύανε, τους είχε κεράσει κιόλας γλυκά, τους είχε πει τα νέα».

Λένε μάλιστα, πως η οικογένεια της 19χρονης ήταν εκείνη που δεν ήθελε αυτήν την εγκυμοσύνη. «Εμένα μου είχε παρουσιάσει ότι το θέμα ήταν όλο στην οικογένεια της κοπέλας. Δεν θέλανε το παιδί, η γιαγιά της… όλο το πρόβλημα ήταν στη γιαγιά της. Ότι δεν τον θέλει αυτόν λόγω του ότι είναι Αλβανός».

Οι άνθρωποι, που γνωρίζουν τον 27χρονο, στρέφονται κατά της γιαγιάς της νεαρής κοπέλας.

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό, που ισχυρίζονται πως έγινε δύο εβδομάδες πριν από την αποβολή, με την ίδια να ζητάει από γιατρό να γίνει έκτρωση, σύμφωνα πάντα με τα όσα λέει ο άνθρωπος που σκόπευε να παντρέψει το ζευγάρι και να βαφτίσει το μωρό.

«Πριν το χάσουνε το παιδί τώρα. Πριν κανά δυο εβδομάδες που είχανε πάει για εξετάσεις. Η γιαγιά δεν είχε καμία σχέση με αυτό και δεν έπρεπε να πάει καν. Όμως πήγε και είχε δημιουργήσει σκηνικά εκεί στο νοσοκομείο και στη γυναικολόγο και είχε πει να το ρίξουμε το παιδί», αναφέρει φίλος του ζευγαριού.

Ένας άλλος σημειώνει: «Είναι ένα πολύ καλό παιδί, εγώ δεν μπορώ να φανταστώ ότι αυτό το παιδί έχει κάνει αυτό το πράγμα. Τον είχα δει πριν από τρεις μέρες και μου λέει είμαι πολύ χαρούμενος που θα γίνω μπαμπάς».

Κλήθηκε για κατάθεση η γιαγιά της 19χρονης

Νωρίς το πρωί η γιαγιά του 19χρονου κοριτσιού κλήθηκε από τον ανακριτή και στρέφεται κατά του 27χρονου. «Αυτός ισχυρίζεται ότι δεν το έκανε αυτό. Ότι μόνη της πήρε τα χάπια, της τα έδωσα εγώ, διάφορα ψέματα. Μας απειλούσε ότι θα μας σκοτώσει», λέει η γιαγιά της 19χρονης.

«Δεν μου άρεσε αυτός ο άνθρωπος, έδειχνε ένα αγγελικό πρόσωπο, όμως μέσα του είχε πράγματα άλλα. Με απειλούσε και απειλούσε και την μικρή και την κόρη μου» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τι υποστηρίζουν οι δικηγόροι των δύο πλευρών

Στο LIVE NEWS μίλησε Γιάννα Παναγοπούλου, δικηγόρος της 19χρονης κοπέλας όσο και ο Παναγιώτης Κεφαλληνός, δικηγόρος τους κατηγορούμενου. Από την πλευρά της η κ. Παναγοπούλου τόνισε: «Η κάθε πλευρά θα υποστηρίξει τα δικά της. Εμένα αυτό που με προβληματίζει είναι πως σύμφωνα με τις μαρτυρίες συνόδευσε τη φίλη του, την οποία αγαπούσε, στο νοσοκομείο και αφού διαπιστώνει πως η κύηση έχει διακοπεί, λέει ο ίδιος πως είχε προσανατολιστεί στο περιβάλλον της κοπέλας. Και μάλιστα αναφέρονται στη γιαγιά.

Τρεις μέρες μετά, έχει χάσει το μωρό του, και δεν έχει κάνει καμία νομική ενέργεια. Η κοπέλα δεν ξύπνησε ένα πρωί και είπε να κατηγορήσει κάποιον. Ο άνθρωπος αυτός κατηγορείται και για κλοπή γιατί έκλεψε το κινητό της κοπέλας.

Είναι άξιο απορίας πώς ενδιαφερόταν για εκείνη και είχε το κινητό της. Τίθεται και θέμα ποιος προμήθευσε τα χάπια. Μαζί με την κοπέλα στην γυναικολόγο είχε πάει η γιαγιά και ο σύντροφό της. Ο κατηγορούμενος οδήγησε στο αυτοκίνητο τη γιαγιά και την κοπέλα και έμεινε πίσω εκείνος. Δεν ξέρω τι συζητήθηκε. Μας κάνει εντύπωση γιατί ο κατηγορούμενος οδήγησε την κοπέλα σε μία άλλη γιατρό».

Από την πλευρά του ο κ. Κεφαλληνός επεσήμανε: «Η μήνυση είναι μία επιλογή του εκάστοτε εντολέα. Είναι θέμα υπερασπιστικής γραμμής.  Εμείς θα υποβάλλουμε όλα μας τα ‘’όπλα’’ στον ανακριτή. Τη Δευτερά δεν θα πάω έτσι στον αέρα. Δεν μπορώ να δώσω στοιχεία. Πραγματικά έχω πολλά σημαντικά πράγματα να φέρω.

Η πραγματικότητα είναι ότι δεν διέπραξε αυτός εκείνες τις πράξεις. Είναι κάτι το οποίο θα βγει, θα με θυμηθείτε», τονίζει ο δικηγόρος του 27χρονου, Παναγιώτης Κεφαλληνός.