Νεκρή από το μαχαίρι του 80χρονου συζύγου της έπεσε μια 87χρονη στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Το φονικό έγινε χθες (22/2) το απόγευμα στο διαμέρισμα που έμενε το ηλικιωμένο ζευγάρι. Ο ανιψιός τους ανησύχησε καθώς δεν απαντούσαν στις κλήσεις του και όταν πήγε στο σπίτι τους εντόπισε σε λίμνη αίματος τη θεία του και πεσμένο στο έδαφος τον σύζυγό της.

Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής και εξετάζοντας τη σορό μακροσκοπικά διαπίστωσε τραύματα σε διάφορα σημεία και μεταξύ αυτών στην κοιλιακή χώρα αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ηλικιωμένος φερόμενος ως δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο, καθώς μετά το έγκλημα κατανάλωσε χάπια, με συνέπεια να εντοπιστεί σε ημιλιπόθυμη κατάσταση δίπλα στο πτώμα της γυναίκας του.

Τις έρευνες ανέλαβε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του 80χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

«Ήταν ήσυχοι άνθρωποι»

Για ένα ήσυχο ζευγάρι έκαναν λόγο γείτονες. «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είμαι σε σοκ. Ο 88χρονος πριν λίγες μέρες είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο» αναφέρει στο ThessToday μάρτυρας.

«Ήταν πολύ φιλόξενοι και ήσυχοι άνθρωποι. Το προηγούμενο Σάββατο, η γυναίκα μού χτύπησε το θυροτηλέφωνο και έμοιαζε κλαμένη και τρομαγμένη. Με ρώτησε αν μπορώ να της ανοίξω γιατί δεν είχε τα κλειδιά» σημειώνει άλλος μάρτυρας.