Την σοβαρότητα του κύματος ιλαράς που σαρώνει την Ευρώπη, υπογράμμισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, αναφέροντας ότι στην Ελλάδα δεν έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί. Όπως τόνισε η κυρία Παγώνη, στη Βρετανία το 20% των περιστατικών της ιλαράς αφορά ανεμβολίαστα παιδιά, ενώ στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 89,9%.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (23/2) στο Mega, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι, «όσες μητέρες δεν έχουν εμβολιάσει τα παιδιά τους, πρέπει να κάνουν και τις δύο δόσεις. Η μία δόση δεν σημαίνει ότι είσαι εμβολιασμένος, ότι έχεις κάλυψη. Όποιος έχει κάνει και τις 2 δόσεις είναι καλυμμένος εφ’ όρου ζωής».

Η ίδια στη συνέχεια τόνισε ότι, η ιλαρά είναι πολύ πιο μεταδοτική από τον Covid-19, αυτό το γεγονός δικαιολογεί τα περισσότερα κρούσματα, ανέφερε, τονίζοντας για την επικινδυνότητα της νόσου, ότι  μπορεί να δημιουργήσει επιπλοκές όπως πνευμονία και εγκεφαλίτιδα.

Για τα απογευματινά χειρουργεία

Για την απόφαση της κυβέρνησης να ξεκινήσει τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, η κυρία Παγώνη δήλωσε πέρχονται για να μειωθεί η λίστα στα πρωινά τακτικά χειρουργεία, με τους γιατρούς να χωρίζονται σε group προκειμένου να εξυπηρετήσουν τόσο τα πρωινά όσο και τα απογευματινά χειρουργεία.

«Ο υπουργός μας είπε ότι θέλει να μειώσει τα τακτικά πρωινά χειρουργεία, ο κόσμος που είναι στις λίστες να εξυπηρετηθεί. Το δεύτερο, οι γιατροί να πάρουν κάτι παραπάνω από το μισθολόγιο».

Όσον αφορά τους ασθενείς που περίμεναν επί χρόνια σε λίστες χειρουργείων, πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι δωρεάν τα απογευματινά χειρουργεία.

«50.000 απογευματινά χειρουργεία, τα οποία ο κόσμος περίμενε με μεγάλες αναμονές, αυτά θα τα πληρώσει το κράτος», συμπλήρωσε η Ματίνα Παγώνη.