«Βράζει» η Αθήνα με φοιτητές, υγειονομικούς και μελισσοκόμους να βρίσκονται στους δρόμος πραγματοποιώντας πορείες στο κέντρο της πόλης.

Μετά το μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα, σήμερα κατέφθασαν οι μελισσοκόμοι.

Με τις στολές εργασίας τους, αναμμένα καπνιστήρια και πανό στα χέρια «αποβιβάστηκαν» στην πρωτεύουσα με φορτηγά και λεωφορεία για να πραγματοποιήσουν τη δική τους συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις ελληνοποιήσεις των προϊοντων τους και το κόστος παραγωγής.

Από την πλευρά τους οι φοιτητές διαδηλώνουν για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αφορά μεταξύ άλλων την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

Οι υγειονομικοί πραγματοποιούν Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση σήμερα για την ιδιωτικοποίηση εργασιών στο ΕΣΥ. Στην Αττική η ΠΟΕΔΗΝ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 8:00 έως τις 15:00, ενώ στην περιφέρεια θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία.

Οι υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Μαβίλη, στο υπουργείο Υγεάις ενώ η πορεία κατευθύνεται προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Για τους λόγους αυτούς, σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έχει προχωρήσει η Αστυνομία.

Ειδικότερα, για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν επί της οδού Πανεπιστημίου, στην οδό Σταδίου και στις οδούς πέριξ της Πλατείας Συντάγματος και στις υπόλοιπες οδούς όπου θα κινηθούν οι διαδηλωτές.

Τέλος , διακοπές κυκλοφορίας θα υπάρξουν στη Λεωφόρο Αμαλίας, καθώς και στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη.

Αναλυτικά η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ, Αστυνομου Β Κωνσταντία Δημογλιδου:

Σήμερα, 22 Φεβρουαρίου βρίσκονται, ήδη, σε εξέλιξη πορείες -συγκεντρώσεις επαγγελματιών της μελισσοκομίας και του κλάδου Υγείας, οι οποίες κατά περίπτωση κινήθηκαν μέσω της Λεωφόρου Αθηνών προς το Σύνταγμα και από την Πλατεία Μαβίλη, ομοίως, με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ληφθεί μέτρα αποσυμφόρησης της κίνησης πραγματοποιώντας εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας, όπου ήταν απαραίτητες, κατά το μήκος των ανωτέρω διαδρομών.

Ειδικότερα, οι μελισσοκόμοι έχουν αφιχθεί στο Σύνταγμα οπότε εφαρμόζονται μέτρα Τροχαίας και βρίσκονται στη λεωφορειολωρίδα στη Λεωφόρο Αμαλίας, ενώ οι εργαζόμενοι στον κλάδο υγείας πορεύονται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας και ως εκ τούτου η κίνηση των οχημάτων πραγματοποιείται κανονικά στο οδικό δίκτυο.

Τα μέτρα τροχαίας αναμένεται να λάβουν πλήρη έκταση στις 12:00 το μεσημέρι, που έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης.

Ειδικότερα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Πανεπιστημίου, στην οδό Σταδίου και στις οδούς πέριξ της Πλατείας Συντάγματος και στις υπόλοιπες οδούς όπου θα κινηθούν οι διαδηλωτές.

Διακοπές κυκλοφορίας θα υπάρξουν στη Λεωφόρο Αμαλίας, καθώς και στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων.

Θα παρέχουμε συνεχή πληροφόρηση για περαιτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις».